Byliv

Stjernelag skal synge Knutsen & Ludvigsen

45 års jubileumskonsert med Knutsen & Ludvigsen er et av de store trekkplastrene på årets Miniøya.

Egil Hegerberg, Bertine Zetlitz, Samsaya og Sondre Lerche er blant artistene som skal hjelpe Øystein Dolmen å gjøre stas på Knutsen & Ludvigsen.

 • Bethen Steenbuch
 • Hilde Bjørhovde

— Jeg blir "starstruck!" Så mange av mine idealer stiller opp, sier Øystein Dolmen, alias Knutsen.

Kjente artister i fleng opptrer på Knutsen & Ludvigsen-konserten på Miniøya lørdag 30. mai. Knutsen sier han gleder seg stort til konsertbegivenheten, der en rekke kjente artister gjør sine tolkninger av de mest kjente Knutsen & Ludvigsen-sangene.

Bandet Ila Auto og kjente artister som Sondre Lerche, Bertine Zetlitz, Egil Hegerberg, Erlend Ropstad, Samsaya, Mariann Rosa og Marte Wulff er med på festen, og Øystein Dolmen håper han får synge med på flere av numrene.

— Det er kjempeartig for meg å få lov til å opptre med gode kolleger og folk som jeg ser opp til. Jeg fikk hylt meg til å være med da Bertine Zetlitz fremførte "Ku i tunnelen" på Lindmo. Hvis det er mulig å synge med Bertine igjen, står det høyt på listen. Hvis noen vil ha meg med, stiller jeg opp. Jeg noterer på en liten lapp hvem av artistene som ikke vil ha meg med, sier Dolmen spøkefullt.

Slitesterkt musikalsk univers

Sammen med avdøde Gustav Lorentzen skapte han det småabsurde musikalske Knutsen & Ludvigsen-universet med " to små fyrer som bor i en tunnel." Låter som «Grevling i taket», «Hallo! Hallo!», «Dum & Deilig», «Kanskje kommer kongen», «Eg ve te Bergen» og «Ku i tunnelen» har vist seg usedvanlig slitesterke.

Øystein Dolmen sier han er like overrasket hvert år som går over at Knutsen & Ludvigsen fortsatt er populære etter 45 år.

— Gustav og jeg jobbet veldig tett og spilte teater i mange år, der vi improviserte alt. Derfor er det umulig for meg å stå der og være Knutsen og Ludvigsen samtidig. Det ville vært stusslig. Men sangene står på egne ben, og derfor benytter jeg enhver sjanse til å fremføre sangene med andre artister, sier Øystein Dolmen.

Han ser også frem til at animasjonsfilmen «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» får kinopremière til høsten.

— Det har vært moro å være med å skrive manus og utvikle karakterene på lerret i samarbeid med Tordenfilm. På Miniøya blir det eget telt der barna kan få se glimt fra prosessen med filmlaging, avslutter Øystein Dolmen.

Hemmelighetsfull Hegerberg

Egil Hegerberg er en av artistene som opptrer på jubileumskonserten på Miniøya.

— Hva jeg skal synge? Det vet jeg ikke om jeg kan si? Kanskje det er hemmelig. Jeg har antagelig taushetsplikt på om jeg kanskje skal synge duett med Øystein Dolmen, og om det eventuelt er på en sang som heter Hallo! Hallo! eller noe sånt. Hvis jeg skal det, sier Egil Hegerberg , som gleder seg veldig til å gå på scenen på Miniøya.

— Det er jo en ære å få være med, sier han.

- Hva gleder du deg ellers til på festivalen?

— Ballongene. Jeg håper det er ballonger på Miniøya. Jeg holder jo en del voksenkonserter også, og der er det for lite ballonger, sier han.

Vokalist Matias Hilmar Iversen med bluegrassbandet Ila Auto gleder seg til Miniøya og at bandet skal få være med og spille på stort sett alle låtene:

— Vi er veldig stolte over å bli spurt om å være med. Klart det er en ære. Vi har vokst opp med denne musikken, og vi har spilt "Grevling i taket" på konsertene våre i ti år. Vi spilte sammen med Øystein Dolmen for første gang, på Lindmo for noen uker siden. Vi håper konserten blir nostalgisk for foreldrene, og at de har lært barna sine noen av sangene. Ila Auto har utvidet med trommeslager, felespiller og pianist, så dette blir stort å få være med på, sier Matias Hilmar Iversen.

Miniøya 2015

Arrangeres 30–31. mai i Tøyenparken.

Med bieskole, dans, fortellertelt, kunstutstilling og aktiviteter for hele familien.

På scenen kan du blant se Knutsen & Ludvigsen jubileumskonsert, Donkeyboy, Skambankt, Don Martin, Odd Nordstoga og Trond med hammeren.

Mer info på minioya.no

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Det måtte en sønn til for å blåse nytt liv i Knutsen & Ludvigsen

 2. BYLIV

  10 tips til helgen

 3. KULTUR

  Hemmeligheten bak blikket til Bertine Zetlitz

 4. BYLIV

  De 10 største «Øyablikkene» vi husker fra festivalens historie

 5. KULTUR

  Bill.mrk. «Sissel søker menn»

 6. BYLIV

  Her er årets festivalsommer - men kan alle klare seg?