Byliv

10 tips onsdag og torsdag

«Å bli fadosanger er ikke noe man velger, det er noe man er født til» har Ana Moura uttalt. Opplev henne på scenen.

Den spanske rideskolen holder show under Oslo Horse Show. SRS

 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

Musikkfest

1 Konsert. Dhoad Gypsies of Rajasthan kan skilte med historiske røtter helt tilbake til den førkristne tid. Musikken har fulgt folkegruppen hele veien. De åtte representantene som besøker Oslo fra musikerkollektivet, som ledes av Rahis Barti, lover at de vil fylle scenen med energi, virtuost spill, lidenskapelig sang, tradisjonell dans og fakirstunt.

, Riksscenen–Schous Kulturbryggerionsdag kl. 19.00


Bokbad

2 Mørk fortid. Argentinske Lucía Puenzo skriver både romaner og filmmanus i tillegg til at hun regisserer. Nå kommer romanen Wakolda ut på norsk. Det er her vi følger Mengele som reiser inkognito til Argentina og får innpass i en intetanende familie, starter opp produksjon av ariske babysokker og nærmest blir huslege for familiens kortvokste datter Lilith. Onsdag kveld møter Lucía Puenzo sin norske oversetter og forfatterkollega Pedro Carmona-Alvarez til en samtale om mørk argentinsk fortid, rasers renhet og risikoen man løper når man lar fremmede flytte inn.

onsdag kl. 19.00

Når jeg blir 66

3 Show. Wenche Myhre, en av Norges mest kjente og kjære artister, har i år turnert med sin jubileumsforestilling til fulle hus og stormende jubel. Nå er hun i Oslo, klar for ekstraforestilling.

, Oslo Konserthus onsdag kl. 19.30

Lidenskapelig fado

Fadosangerinnen Ana Moura inntar Cosmopolite onsdag kveld. Isabel Pinto

4 Tradisjon. «Å bli fadosanger er ikke noe man velger, det er noe man er født til» harAna Moura uttalt. Hun regnes nå som en av de viktigste formidlerne av den portugisiske fado-tradisjonen. Fado blir ofte kalt Portugals blues fordi de lidenskapelige fado-sangene gjerne handler om lengsel. Selve ordet fado betyr skjebne.

, Cosmopolite onsdag kl. 20.00

Pussy Riot

5 Dokumentar. Oslo Dokumentarkino viser filmen Pussy Riot–A Punk Prayer . Filmen følger rettssaken der Nadezjda Tolokonnikova, Maria Alekhina og Yekaterina Samutsevitsj ble idømt fengselsstraff for å ha sunget en av sangene sine i Frelseren Kristus-katedralen i Moskva.

onsdag kl. 18.45

Klassisk aften

6 Konsert. Den amerikanske dirigenten Kent Nagano står høyt på orkestrenes ønskelister rundt om i verden. Som gjestedirigent har han dirigert så å si alle verdens eliteorkestre, inkludert de filharmoniske orkestrene i Berlin, Wien og New York. Nå kommer han til Oslo. På plakaten står verker av Mahler, Ravel og Brahms. Nagano skal lede vår eget orkester: Oslo-Filharmonien.

, Oslo Konserthus kl. 19.30

Film fra Sør

7 Filmfest. Benytt sjansen til å se noe annet enn Hollywood-film på årets Film fra Sør. I år har de et eget program dedikert japansk animé hvor de viser syv japanske animasjonsfilmer i en utsøkt blanding av romantikk, action og nerdete lidenskap for flyproduksjon. Serien avsluttes med animasjonslegenden Hayao Miyazakis siste film The Wind Rises .

Saga, Ringen, Klingenberg, Cinemateket og Cinema Neuf 10.— 20. oktober

Les mer:

Les også

Ti filmer å få med seg

Ida Maria

8 Miniturne. Ida Marias sanger er brukt i både Grey’s Anatomy og Gossip Girl. Hun har spilt på en rekke festivaler, og nå er hun klar med nye låter som hun vil presentere for deg.

. Parkteatret torsdag kl. 20.00

Seriemord

9 Teater. I stykket A thing of beauty har regissør Øystein Johansen latt seg inspirere av historien om seriemorderen Jeffrey Dahmer. Stykket vil utforske grensene mellom skjønnhet og grusomhet og lokker deg med inn i sinnets mørke irrganger.

torsdag kl. 19.00

Hest er best

10 Show. Kingsland Oslo Horse Show inviterer til show og oppvisning av imponerende hester og ryttere. Det skal hoppes, traves og kappris. Fredag, lørdag og søndag får du show med den legendariske, spanske rideskolen fra Wien på sine flotte Lipizzanere.

torsdag fra kl. 08.00. Varer til søndag

Dhoad Gypsies of Rajasthan inntar Riksscenen onsdag. Handout

Relevante artikler

 1. BYLIV

  10 tips for helgen 19.–21. mai

 2. BYLIV

  Ti tips til helgen: Fred og kjærlighet

 3. BYLIV

  10 tips for helgen

 4. BYLIV

  Wrestling-stjerner for første gang i Norge

 5. BYLIV

  10 tips til helgen

 6. BYLIV

  10 tips for helgen