Byliv

- Mer trøkk!

Frøy Aagre går fra vakker og melodisk jazz til et røffere og mer energisk lydbilde på årets Bylarm.

Har to konserter under årets by:Larm: Frøy Aagre Foto: Andreas Ulvo

 • May Synnøve Rogne
  May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

Hun har nettopp kommet hjem fra turne i India hvor hun har testet ut sitt nye lydbilde.

Les også

Dette må du bare få med deg på Bylarm

— Vi fikk en utrolig og umiddelbar respons fra publikum. De hylte etter ekstranummer, og ville ikke at vi skulle dra tilbake til Norge, sier den populære saksofonisten Frøy Aagre.

For sitt forrige album «Cycle of Silence» (2010) ble hun rost opp i skyene for sine vakre melodier med en melankolsk og var undertone.

— Jeg begynte å søke etter et mer energisk lydbilde. Mer trøkk! Det har vært en spennende prosess. Jeg har fortsatt fokus på melodiene, men det er både litt pop og litt rock blandet inn i det hele. Musikken har mange lag, fortsetter hun.

Nytt publikum

Les også

Bylarm-artister som bør sjekkes ut

Aagre er godt kjent i jazzkretser, men kanskje ikke så godt blant byens indierockere.

— Nei, det kan du si, men musikken min favner bredt. Jeg gleder meg til å spille på festivalen. Det skal bli spennende å spille for publikum som kanskje ikke har så mange jazzreferanser med seg. Å holde konsert er for meg et ønske om å dele mitt musikalske overskudd.

På sitt nye prosjekt, Frøy Aagre Electric, har hun med seg sin faste samarbeidspartner Andreas Ulvo (keyboard) og Jonas Barsten Johnsen på trommer.

— Jeg og Ulvo har prøvd oss frem, men uansett hva man gjør er det viktig å være ærlig med seg selv musikalsk. Jeg vil ikke stivne i en form. Det jeg gjør, enten jeg står på scenen eller i platestudio er fra hjertet. Det er musikk jeg brenner for.

Les også

Hiphop-høydepunkter på Bylarm

— Og så er du så heldig å spille på to av de flotteste scenene også.

— Ja, jeg elsker Victoria, det er en utrolig flott scene. Jeg har aldri spilt i Kulturkirken Jakob, så det gleder jeg meg til. Rommet har en vakker klang.

Samtidig med de to konsertene under by:Larm, arbeider hun med en ny plate.

— Ja, jeg gjør alt på en gang. Det er slik jeg liker det. Utover blir det også flere konserter og festivaler, avslutter Aagre, som håper du kommer på by:Larm.

Gratis på by.Larm

Noe koster penger, mens andre ting er gratis. Så også på by.Larm

By:Larm foregår på scener over hele byen. Festivalen er både en bransjefest og en musikkfestival for oss vanlige folk. Festivalen ble arrangert for første gang i 1998 i Trondheim.

I år har WiMP etablert leir midt på Youngstorget med to store telt. Her inviterer de deg helt gratis på konsert. Artister som Thomas Dybdahl, BigBang, Lissie, Alina Devecerski og Linnea Henriksson kommer for å spille. Lørdag blir det familiedag og minidisco i samme telt.

— Når studier og jobb tar slutt, og by:Larm-delegatene må riste av seg lunsjen før de er klare for middagen, inviterer vi på musikkquiz, spennende artister, opptredener og intervjuer fra scenen i WiMP Annex sier Sveinung Rindal i WiMP.

Relevante artikler

 1. BYLIV
  Publisert:

  Ekspertene gir deg sin guide til Bylarm

 2. KULTUR
  Publisert:

  Se Hilma Nikolaisen live her

 3. KOMMENTAR
  Publisert:

  «Hjelper egentlig musikalsk aktivisme?»

 4. KULTUR
  Publisert:

  Vår anmelder var på Bylarm i går, og fikk en perfekt avslutning på kvelden

 5. KULTUR
  Publisert:

  Se jazzstjernen Solveig Slettahjell live

 6. KULTUR
  Publisert:

  Wako-konsert: Slik holdes jazzen levende