Byliv

10 tips for helgen

 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

Norwegian Cornett & Sackbuts spiller i Vive le roy! i Gamle Aker kirke lørdag. Urszula Tarasiewicz

 1. mai er arbeidernes dag, og mange skal gå i tog. Men det skjer også mye annet i Oslo i helgen.

1. Finn en parole – gå i tog

Slik så det ut på Youngstorget 1. mai i fjor. Anette Karlsen

 1. mai er arbeidernes dag. I år har det vært mange politiske debatter rundt arbeidsmiljøvernloven hvor den sittende regjeringen vil lempe på en rekke rettigheter. Blant årets paroler er: Forsvar arbeidsmiljøloven, Ja til faste ansettelser – nei til sosial dumping og Styrk tariffavtalene – stopp arbeidsgiverorganisasjonene. Benytt din stemme, gå i tog og si din mening om det og mye annet i årets tradisjonsrike 1. mai parade. Arrangementet starter med taler og paroler, musikk og allsang.

Hvor: Youngstorget Når: Fra kl. 11.15


2. Ville hoff og gale konger

Norwegian Cornett & Sackbuts spiller i Vive le roy! i Gamle Aker kirke lørdag. Urszula Tarasiewicz

Det prisbelønte musikkensemblet Norwegian Cornett & Sackbuts tar publikum med på slottsball hos Europas renessansekonger og -dronninger i kammermusikkserien Brennaktuell Barokk i Oslo. I konserten Vive le roy! boltrer ensemblet seg i musikken som ble spilt ved hoffene rundt om i Europa i renessansen og barokken. Konserten krydres med utrolige historier og anekdoter om renessansens regenter, hoffene og kongenes krumspring.

Hvor:

Når: Lørdag kl. 19.30

3. Burleskshow med bursdagsfest

Den alternative motebutikken Manillusion på Grünerløkka fyller 10 år i år, og det skal feires med stor fest. De inviterer til bursdagskake, konserter, pinup konkurranse, linedance, burleskshow, gavedryss og dans til ut i de sene timer.

Hvor:

Når: Lørdag kl. 19.00

4. Ta en tur på kosteskaftet

Få med deg Hayao Miyazakis sjarmerende <i>Kikis budservice</i> lørdag. Cinemateket

Hayao Miyazaki er blant Japans største animasjonskunstnere. Hans film Kikis budservice (1989) er en morsom og sjarmerende historie om heksen Kiki. Når en heks fyller 13 år, må hun flytte hjemmefra og finne seg et arbeid. Da er det jo en fordel å ha et kosteskaft som fremkomstmiddel. Sammen med katten Juji, legger Kiki ut på eventyr, og starter eget budservice.

Hvor:

Når: Lørdag kl. 15.00

5. Fest med Saga

saga-tDMpFCS26Q.jpg

Progrock-bandet Saga vender tilbake for å lage fest 1. mai. Bandet startet opp i Ontario i Canada i 1977, og med noen utskiftinger underveis, har de vært aktive siden. Senere i år gir de til og med ut ny plate, som de har kalt Sagacity. I dag består bandet av Michael Sadler, Ian Crichton, Jim Crichton, Jim Gilmour og Mike Thorne. Før konsertstart kan du varme opp loungebar fra kl. 18.00.

Hvor:

Når: Fredag kl. 20.00

6. I det seriøse hjørnet

Professor Bernt Hagtvet holder foredrag om folkemord søndag. Kolstad Tom A

Litteraturhuset inviterer til foredrag om folkemord. Det er 70 år siden det helt ufattelige omfanget av jødeutryddelsen kom for en dag. Det er også 100 år siden folkemordet på armenerne fant sted. Dessverre er ikke disse to tilfellene de eneste eksemplene på utstrakt massevold og folkemord i vår nære historie. Professor Bernt Hagtvet er en av autoritetene på området. Hans foredrag tar utgangspunkt i boken Folkemordenes svarte bok.

Hvor:

Når: Søndag kl. 13.00

7. Slå deg løs på minidisco

Popsenteret inviterer til Minidisco med slangetwisting, baviandans og full fres. Det betyr at discokulen er på plass, og du må lete frem danseskoene. Opplegget passer for både store og små, og etterpå blir det discoquiz for hele familien.

Hvor :

Når:Søndag kl. 13.00

8. Dansefest

Dansens Dager byr på stort mangfold og åpen scene på Rommen. Arne Olsen

Dansens Dager feirer dans som kunstform med arrangementer over hele byen denne uken. I Oslo avsluttes dansefesten med en fullspekket helaftens forestilling med et mangfold av dansestiler fra hele verden.

Les mer om Dansens dager:

Les også

Danser over hele Oslo

Hvor:

Når: Lørdag kl. 18

9. Film og TV på teater

Lyst til å gå på et teater som lar deg bestemme TV-kvelden? I Directors Cut velger fem improvisatorer en sjanger de vil regissere en historie i, alt fra skrekk og politidrama til musikalfilm og erotisk thriller. Publikum stemmer ut den minst underholdende historien, så regissørene må kjempe om publikums gunst og tilpasse historien underveis. En annerledes teaterkveld er garantert!

Hvor:

Når: Lørdag kl. 19

10. Møt norsk kulturs fremtid

UKM Oslo-festivalen inviterer til en hel helg med workshops, forestillinger, kunst, musikk og dans. UKM står for Ungdommens kulturmønstring, og i år har de satt av en hel helg til mønstring av alle Oslos bydeler. I hele mars er det avholdt lokale mønstringer, og nå er det endelig klart for den store fylkesfestivalen.

Fullt program: ukm.no/oslo/2015

Hvor: Fyrstikkalleen skole på Helsfyr Når: Fredag til søndag.

 1. Les også

  Denne uken danser hele Oslo

 2. Les også

  - Dans er frihet og lidenskap!

Relevante artikler

 1. BYLIV

  10 tips for helgen 19.–22. oktober

 2. BYLIV

  Lothepus inntar selveste Rockefeller. Her er 10 tips for helgen.

 3. BYLIV

  Vinfestival, arkitekturfilm og rumifestival er tre av helgens 10 tips

 4. BYLIV

  10 tips for helgen: Ny festival, tre ganger Karpe og mye, mye mer

 5. BYLIV

  Se våre 10 tips for helgen

 6. BYLIV

  Sjekk våre 10 tips for helgen