Byliv

Bærums mange ansikter

Årets Nadderud-revy er best når den glemmer å være revy. Og glemmer hvor den er laget.

 • Thomas Karlsen

Vår vurdering:

4 av 6

DET STORE HORSLAGET: TV2s nye storsatsning, om en overbevisende Jeanette Fogstad i rollen som horemamma får viljen sin. Anette Karlsen

Det er ikke godt å vite hva de prøver å si, elevene bak årets Nadderudrevy. I det ene øyeblikket driver de gjøn med den ikke alltid unisont enige Soria Moria-regjeringen, i det neste har de kastet seg ut i en fem minutter lang kollektivtransporthyllest til linje 2, som nå går helt til Gjønnes.

MILEVIS UTENFOR BOKSEN: Underlige skikkelser i rare masker og ullen motivering har inntatt Nadderudrevyen. Til anmelderens begeistring. Anette Karlsen

En surrete, ikke spesielt vellyket sketsj om Hadia Tajik – premisset er at hun bak stortingsfasaden og sin silkemyke vestlandsdialekt egentlig sverger til kebabnorsk – følges opp av en tilsynelatende uironisk sang om to asylsøkerbarn som skal sendes ut av landet.

Tynn tråd

Jeg innbiller meg likevel at dette er like mye en styrke som en svakhet. Nei, det er ikke alltid like lett å få øye på revyens røde tråd, behovet for å få sine tilmålte minutter med berømmelse, på den annen side river denne schizofrenien ned noen av de mer seiglivede assosiasjonene knyttet til bærumsungdom. Og gudene skal vite at det er noen å ta av.

SPRÅKFORVIRRET KULTURMINISTER: Ingrid Ulla Nyquist i rollen som Hadia Tajik som sverger til kebabnorsk utenfor kontortid. Anette Karlsen

Harselere effektivt med seg selv gjør de også, som i sketsjen «Den perfekte standard Nadderud-eleven», med en nærmest Linn Skåber-god Jeanette Fogstad i rollen som selvhjelpscoachen som skal dra skolens gråeste mus, Helga, ut i lyset.Og ellers? Bandet binder aktene sammen sammen, dansenumrene er tradisjonelle, men solide, og den nervøse energien på scenen gir det hele en pirrende følelse av nå-eller-aldri.

Best utenfor boksen

Og likevel: årets revy går i litt for mange av de samme fellene som forgjengerne, hovedsakelig gjennom å lene seg for mye på sketsjer bygget over lite annet enn et fiffig ordspill, der veien fram til poenget ikke bare er kronglete og temposvak, men også, vel... kjedelig og med en distinkt følelse av å være tvunget frem.

Mye bedre går det når man lar revykravene ligge, og begir seg ut i det tilsynelatende surrealistiske nonsens, som i nummeret «...». Ut på scenen kommer et støyende, kaklete fugleaktig vesen, etterfulgt av tre minst like underlige maskekledde skapninger. Alle kjemper de om å virke mest mulig malplassert. Alle vinner.

Det er langt utenfor boksen – og derfor fungerer det også optimalt. Skyhøy WTF-het til tross.


Tidligere anmeldte skolerevyer:

Manglerudrevyen:

Les også

Entusiasme og iver

OBS-revyen:

Les også

Både sjarm og budskap

Nadderudrevyen:

Les også

Bærums mange ansikter

Lambertseterrevyen:

Les også

God innpakning

Bjørnholtrevyen:

Les også

Nesten helt der oppe

Eikelirevyen:

Les også

I ellevill utakt

F21-revyen:

Les også

Fortsatt under arbeid

Stabekkrevyen:

Les også

Trekkes opp av skuespillerne

Vallerrevyen:

Les også

Valler rundt

Ullernrevyen:

Les også

Tam klisjébonanza

Persrevyen:

Les også

Ut av firerfella

OHG-revyen:

Les også

Herlig politisk satire

Nissenrevyen:

Les også

#denfølelsen

Bergrevyen:

Les også

Revyfantomet på Berg

Rudrevyen:

Les også

Den jevne superhelt

Fagerborgrevyen:

Les også

Humor og alvor

Nesbrurevyen:

 1. Les også

  På vei mot helvete

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Nadderudrevyen 2019: Smart, morsom – og litt for heseblesende

 2. BYLIV

  Nadderudrevyen 2018: Tøyer grenser mer enn lattermuskler

 3. BYLIV

  Nadderudrevyen 2020: Det er sjelden feil med rappende bestemødre

 4. BYLIV

  Kongshavnrevyen 2020: Det enkle er ofte det beste

 5. BYLIV

  Åsrevyen 2019: God grunn til optimisme

 6. OSLOBY

  Hvilken skolerevy blir årets beste? Her er nominasjonene