Byliv

Beglomeg: Storartet galskap

Anmeldelse: Beglomeg leverte stort sett upåklagelig eksentrisk festivalstemning og resultatet ble et publikum som ikke klarte å slutte og danse.

  • Linnea Skare Oskarsen

Vår vurdering:

5 av 6

Selv før Ibibio sound machine hadde rukket å avslutte sin konsert på hovedscenen, var det mange spente fjes som hadde satt seg til rette på gressplenen foran Vindfruen.

At det var en bra sammensetning med figurer som satte i gang med «Mystik face» blir en underdrivelse. Rød skinns-sixpence og keytar gjorde mye alene for stemningen, likevel ventet jeg mer liv og røre på scenen (med unntak av å styrte vin).

Kalas på scenen

-Nå blir det hardrock sånn som på CC vest!

God stemning under Beglomeg-konserten. Foto: Monica Strømdahl

Entusiasmen fra bandet kom heldigvis etter den korte introduksjonen til andre halvdel og fra det øyeblikket og ut konserten ble det kalas.Det tre-dels verket om landet av 1000 slanger var en intet mindre enn slående opplevelse. Med «II the man» styrket av et flott vokalensamble og «III/IV the land/the snakes» ble de noe restriktive første 20 minuttene tilgitt. Spillegleden blomstret og dans spredte seg fra scenen.

Beglomeg på sitt beste var rett og slett skikkelig gladgalskap i Pixies-tradisjon.

— Jaga på syre

Bandet føyer seg inn den lange rekken av band med egendefinerte sjangre og gjør det dermed ikke så mye lettere å konkretisere hva jeg nettopp hørte med merkelapper som «dødfunk», «dizzie listening» og «svartjenka». Jeg vil kanskje kalle det Jaga på syre.

Deres debutalbum Eurokrjem er kort forklart et fritt sammensurium av lyd. Dansbare låter og kjølige landskaper spretter om hverandre i et evig kaotisk mysterium.

På en festivalscene etterspørres naturlig materiale som trekker i rockefoten, men det hadde også passet godt med innslag av deres rolige låter i oppbygningen av «The land of 1,000 snakes».

Likevel, med energinivået på topp var stemningen upåklagelig.

Bandet uttalte til NRK-lydverket at de er en «satire på samtiden», noe som ganske godt summerte opp inntrykkene de etter hvert super-joviale figurene slang ut mot publikum.

Konserten endte noe brått etter «Vi lever» med en tilskuerskare på flere tusen som ikke klarte å slutte og danse.

Mer om Øyafestivalen:

Les også

  1. Alt om Øya-festivalen

  2. Oslobys Øya-guide 2015

  3. De 10 største «Øyablikkene» vi husker fra festivalens historie

  4. Mangler du Øya-billett? Disse konsertene kan du se LIVE på Osloby