Byliv

Åpner et av Oslos største utesteder: – Aldri vært viktigere

I en tid der utelivet sliter, åpner et stort sted midt i sentrum. Folket bak Brød og sirkus mener det blir for lett å vente til alt er normalt igjen.

Daglig leder Lars Joachim Hagen åpner «underholdningsbar» i Oslo sentrum lørdag 24. oktober. Foto: Mylena Kifle

  • Mylena Kifle

Lørdag åpner bar og restaurant Brød og Sirkus i Tordenskiolds gate 3, i lokalene der Mesh tidligere holdt til. Serveringsstedet blir et av Oslos største med sine 1500 kvadratmeter. Til sammenligning er Kulturhuset på Youngstorget 2000 kvadratmeter. Brød og Sirkus har 60 bord med plass til seks personer ved hvert bord.

De nye eierne betegner stedet som en «underholdningsbar» og ønsker å tilby underholdning hver eneste dag.

Daglig leder Lars Joachim Hagen tror det er nettopp dette oslobefolkningen trenger nå.

– Det har aldri vært viktigere å komme med et slikt tilbud. Folk ønsker et avbrekk, og det ønsker vi å gi dem, sier han.

Gjengen bak Brød og Sirkus har bakgrunn fra serveringsbransjen. De eier restaurantkjeden Los Tacos med syv filialer i fem byer i Norge. I tillegg eier de serveringsstedet Utendørs på St. Hanshaugen.

– Vi har lært at det å ha arrangementer på serveringssteder, er noe som tiltrekker folk. Derfor vil vi ha et sted med underholdning hver dag, sier Hagen.

Les også

Nye påbud i utelivet frustrerer: – Nok en gang må vi ta regningen

Åpning under en pandemi

– Når andre stenger ned, og tilbudet blir dårligere, ønsker vi å åpne, sier Hagen.

Flere utesteder har slitt med å holde åpent etter koronautbruddet. I to måneder i våres var hele bransjen stengt ned. Etter sommeren har åpningstidene vært innskrenket. I tillegg kommer krav om blant annet avstand, bordservering og registrering av gjester.

Hagen mener det er en for lett utvei ikke å skape nye utelivskonsepter.

– Det enkleste ville vært å ligge i dvale frem til Norge åpner for fullt igjen. Men folk trenger underholdning nå, sier han.

Hagen er glad for å kunne tilby arbeidsplasser i en tid der mange står uten jobb. Samtidig ønsker han å etablere en trygg, sosial arena under pandemien.

– Alternativet er jo at folk er på mindre trygge steder, mener Hagen.

Bare fire timer før lukket åpning for venner og familie, er ikke alt på plass i Tordenskiolds gate. Foto: Mylena Kifle

Ingen «underholdningstvang»

Det store lokalet har to scener. Noen dager vil det være to ulike arrangementer på hver scene. Ett av dem vil alltid være gratis.

Den daglige underholdningen varierer mellom tradisjonell quiz, bingo og egne konsepter. Et arrangement kalt «Nøtteknekkeren» skal være en krysning av pubquiz og «escape room».

Underholdningstvang blir det ikke. Man skal også kunne sitte steder uten å bli forstyrret av underholdningen, opplyser Hagen.

Les mer om

  1. Utelivsbransjen
  2. Restaurant
  3. Underholdning
  4. Koronaviruset