Byliv

10 tips for helgen

Dødsmorsom pavehistorie, Ringenes Herre- magi, store konserter i kø og moro for de minste. Denne helgen er det full fres i Oslo.

Frodo (Elijah Wood), Gollum (Andy Serkis) og Sam (Sean Astin) i en scene fra «The Lord of the Rings: The Return of the King». NEW LINE PRODUCTIONS

 • Hilde Bjørhovde
 • May Synnøve Rogne
 • Harald Fossberg

1. For Ringenes Herre-fansen

Arthedain – Norges Tolkienforening startet opp i 1981, lenge før Peter Jackson brakte Tolkiens verden til filmlerretet. ArtheCon arrangeres i år for andre gang, og er en møteplass for alle som elsker J.R.R. Tolkiens magiske verden. Enten man vil delta på kostymeworkshop og lære seg å lage alvekostymer eller man vil høre på mer seriøse foredrag er det noe for enhver smak på programmet.

 • Fullt program for festivalen finner du på www.arthecon.no

Hvor: Deichmanske bibliotek, Arne Garborgs plass 4

Når: Lørdag og søndag


2. Dyp, dypere, Dybdahl

Julie Pike

Thomas Dybdahls syvende soloalbum The Great Plains kom i februar – fire år etter What’s Left Is Forever debuterte på toppen av salgslistene. Aftenpostens anmelder var begeistret og kalte albumet «en sunn oppgradering av Thomas Dybdahls univers som går et stykke, men ikke for langt». Nå kan du oppleve låtene i levende live med fullt band.

Hvor: Sentrum scene

Når: Lørdag kl. 19


3. Norsk jazz’ førstedame hyller Lady Day

Karin Krog tar for seg Billie Holidays sanger. Ruud, Vidar / NTB scanpix

Karin Krog har gjennom sin karrière samarbeidet med flere av jazzens store saxofonister, så da hun ble spurt av den amerikanske saksofonisten Scott Hamilton om å gjøre en innspilling og konsertserie basert på Billie Holidays repertoar, var svaret ja. Her får du høre sanger fra «the great american songbook», noen forbundet med Billie Holiday og mindre kjente sanger.

Hvor: Cosmopolite

Når: Torsdag kl. 20


4. Han er tilbake

Janove Ottesen med nytt band. Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Janove er best kjent fra Kaizers Orchestra. Nå går han egne veier med soloalbum og et band med godtfolk fra øverste hylle, bl.a. Mattias Hellberg (TSOOL, Håkan Hellström), Børge Fjordheim (Morten Abel, Cloroform, Sivert Høyem), Micke Lohse (Atomic Swing, Stefan Sundstrøm) og Gulleiv Wee (The September When).
Hvor: Sentrum scene

Når: Fredag kl. 20


5. Kraggerud spiller gjenoppdaget fiolinkonsert

Henning Kraggerud spiller Johan Halvorsens «tapte» fiolinkonsert med Oslo-Filharmonien. Stenersen Tor Greiner

Oslo-Filharmonien byr på en godbit når fiolinist Henning Kraggerud spiller Johan Halvorsens «tapte» fiolinkonsert med orkesteret for første gang. Fiolinkonserten, skrevet til den canadiske stjernefiolinisten Kathleen Parlow, var regnet som tapt i 100 år, før den dukket opp i et musikkbibliotek i Toronto.

Kraggerud fremførte verket første gang i Risør kammermusikkfest i 2016. Nå er Oslo-Filharmonien klare med verket Halvorsen selv forkastet. Edvard Griegs Peer Gynt-musikk og Geirr Tveitts hardingtoner er også på programmet.

Hvor: Oslo Konserthus

Når: Torsdag og fredag kl. 19


6. Død pave for retten

Vokalsekstetten Nordic Voices fremfører Cecilie Ores «Dead Pope on Trial» i Gamle Aker kirke lørdag. Fredrik Arff

Kan man lage humoristisk musikk av en makaber historie om en død pave som ble stilt for retten?- Ja, sier komponist Cecilie Ore. Hun skrev vokalmusikk til Nordic Voices om den utrolige historien om Pave Formosus. Etter sin død i 896 ble han gravd opp og stilt for retten, anklaget for å ha misbrukt sin pavegjerning. Den såkalte «Liksynoden» blir fremført i ord og toner i Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival.

Hvor: Gamle Aker kirke

Når: Lørdag kl. 19


7. Blågress for smågress

Ila Auto trår gjerne til for småtrollene. Her fra Miniøya i 2012. Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Hvor fort kan man egentlig spille på en banjo? Og hvor lavt kan man egentlig synge, hvis man virkelig prøver? Ila Auto lager en bluegrasskonsert for hele familien, der kjente sanger får nye boots og hatt på, og sanger om gelérumper og grevlinger.

Hvor: Parkteatret

Når: Søndag kl. 12-14, konsertstart kl. 13


8. På scenen med Kampen Janitsjar

Kampen Janitsjarorkester er en attraksjon i 17-mai-toget, men de opptrer også fra scener. Lørdag spiller orkesteret sammen med den norske klarinettisten Felix Peikli. Det unge musikktalentet var en eminent klarinettist da han allerede som 12-åring debuterte på jamsession under Oslo Jazzfestival i 2002. Han ble kjent for det norske folk da han deltok i NRKs talentprogram Kjempesjansen i 2006. Han har studert ved det anerkjente Berklee Collage of Music i Boston og er nå vel etablert i New York, der han spiller sammen med «de store gutta».

Hvor: Kulturkirken Jakob

Når: Lørdag kl. 19:00 (dørene åpner kl. 18:00)


9. Musikalsk juling? OK da

A Good Hiding spiller svart og hardt. Ser det ut til. Tomas Jakobsen / Jolfo Photography

A Good Hiding lanserer titommeren Come Get Some med en eksplosiv konsert med utagerende 70-tallsheavy toppet med solide doser punk og småprogressivt krydder.

Hvor: Krøsset

Når: Fredag kl. 20


10. Blues med Busk

Vidar Busk ser og hører du på Rockefeller Jarild, Tor

Vidar Busk har de siste årene hatt stor suksess med bandet His True Believers og Elvis-hyllesten med Paal Flaata og Stephen Ackles. Nå har den anerkjente rock- og bluesgitaristen en ny plate på gang. Kanskje du får noen smakebiter denne kvelden?

Hvor: Rockefeller

Når: Lørdag kl. 20.00

Les mer om

 1. Kaizers
 2. Konsert
 3. Jazz
 4. Sivert Høyem
 5. Håkan Hellström

Relevante artikler

 1. BYLIV

  10 tips for helgen: Festival, festivitas, film og full rulle

 2. BYLIV

  10 tips for helgen

 3. BYLIV

  Ta med piknikkurv og teppe og nyt alt fra klassisk til pop og elektronika

 4. BYLIV

  Film fra Sør, Mozart-fest og Cosmopolite-jubileum

 5. BYLIV

  Kari Bremnes, sjøeventyr, Star Wars og alfahanner står i kø for å gi deg en underholdende helg.

 6. BYLIV

  Hvem av disse vil du høre i Oslo i februar?