Byliv

Kjedelige kryp

Ikke så veldig kule insekter i «Kule kryp»

 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

Vår vurdering:

2 av 6

Hvor er David Attenborough når vi trenger ham? Under denne franske animasjonsfilmen savnet jeg hans dype og beroligende røst som forteller meg om maurens indre sjeleliv. Kule kryp greier hverken å formidle fakta, humor eller en god historie. Filmen greier aldri å bestemme seg for om den vil være en naturdokumentar eller en spillefilm. Resultatet er en stillestående fortelling som kryper like sakte fremover som en snegl på tur.

I enhver fortelling – enten den handler om et menneske, en bil, maur eller en marihøne – må du ha noen du kan leve deg inn i, noe som driver fortellingen fremover. Karakterene i denne filmen mangler ethvert trekk som gjør dem til noe annet enn en bagatell. De forblir endimensjonale gjennom det som burde vært en dramatisk historie ned dype fossefall og opp bratte fjell.

Enerverende lydbilde

En liten marihøne roter seg bort fra familien sin. Den skader vingen sin og blir venner med noen maur, som har funnet en hel eske med deilige sukkerbiter. De skumle røde maurene vil også ha sukkerbitene, og jakten starter. Nå burde filmen begynt å bli spennende, men det blir den dessverre aldri. Enerverende, derimot, er den til gagns.

Det blir ikke sagt et ord i hele filmen. All "dialog" skjer via insektlyder som surr, pip og tut. Ikke aner jeg om mauren høres slik ut, men etter de ti første minuttene er det bare fryktelig irriterende.

Filmen er en blanding av vanlig fotografi og animasjon. Landskapsbildene er vakre og storslåtte, men fotografen dveler for lenge ved både blomster og småkryp. Det er veldig fint i en naturfilm, men i en barnefilm blir det direkte kjedelig.

De animerte småkrypene er både fargerike, morsomme og flotte der de surrer og suser gjennom fagre blomsterenger, men dette blir for langdrygt i halvannen time. Uten den gode historien og spennende karakterer til å holde på interessen, holdt denne anmelderen på å duppe av flere ganger.

 1. Les også

  Imponerende krigsaction fra Europas slagmark

 2. Les også

  For mye åndfullhet i «Cathedrals of Culture»

 3. Les også

  Smarte folk, dum film i «Transcendence»

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. BYLIV

  «X-Men» er Hollywood på sitt beste

 2. BYLIV

  Hvor er du, Godzilla?

 3. BYLIV

  «The Quiet Ones» er klisjéfylt og kjedelig

 4. BYLIV

  Voksne kan kose seg like mye som barna

 5. BYLIV

  «Huset» er en mislykket grøsser

 6. BYLIV

  «The Maze Runner:» Labyrintisk labyrint