Byliv

Her kan du høre hva reven sier

Reven sier hverken "wa-pa-pa-pa-pa-pow!" eller "ring-ding-ding-ding-dingeringeding".

Rødreven er den vanligste revearten i Norge, og den er art i vekst. Den er sosial, og mye bedre til å kommunisere enn Ylvis-videoen tyder på. Valery Kirsanov /FOTOLIA

 • Stein Erik Kirkebøen

I videoen, som 20 millioner (!) har sett på youtube, hvor Ylvis-brødrene stiller det store spørsmålet, "What do the fox say?", lanserer de selv en lang rekke forslag til hva reven sier der den lusker rundt i skogen. Alle forslagene har en ting felles; de er gale. Nærmest er de kanskje i "A-oo-oo-oo-ooo!" Men heller ikke der treffer de helt.

Les også

«The Fox» på Billboardlisten

— Men de har rett i en ting, reven har mange måter å uttrykke seg på. Når den uttrykker frykt høres den annerledes ut enn når den parrer eller markerer revir, sier seniorforsker Arild Landa ved Norsk intitutt for naturforskning (NINA). Han forteller at reven er et sosialt dyr som kommuniserer med lyder hele tiden.Videoen illustrere en annen ting ganske godt; det er ikke så lett å gjengi hva en rev sier.

— Noen ganger kan man kanskje si at det minner litt om hundbjeffing, men den har også mange andre lyder. Blant annet har den noe som høres ut som en slags grining. Fjellreven, som jeg kjenenr best, kan være høylydt, men den har også mange andre lave lyder som kommer fra mage eller hals. I tillegg til at den lager lyder, har den, akkurat som hunden, et rikt kropspspråk hvor den blant annet bruker hale og ører, sier Landa.Svaret på spørsmålet til Ylvis-brødrene er altså ikke så enkelt, men her kan du høre noe av hva reven sier.

Kilde: soundboard.com/framtida.no

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Ylvis med storsatsingen «Stories From Norway»

 2. A-MAGASINET

  Ylvis-brødrene ser hverandre nesten bare på jobb. - Vi har et profesjonelt brødreforhold.

 3. KULTUR

  Ylvis gjør kommunalt pengesløseri og Justin Biebers skandaløse Oslo-besøk til strålende TV

 4. FOTBALL

  Ylvis og statsministeren sa nei til Arna-Bjørnar

 5. KULTUR

  Over 4000 barn sendte inn tegninger. Tirsdag kåret Ylvis og Mette-Marit vinneren.

 6. ØKONOMI

  Svada fra sjefen? Denne setningen er kåret til årets lederfloskel