Byliv

Outkast til Øya

Den amerikanske hip-hop-duoen er bekreftet til Tøyenparken 7. august.

André 3000 og Big Boi legger ut på stor festivalturné med over 40 konserter verden rundt. Blant andre i Tøyenparken 7. august

 • Martin Skjæraasen

Med hits som «Ms. Jackson», «Roses» og «Hey Ya!» dominerte Outcast spillelister og dansegulv rundt tusenårsskiftet. De siste årene har prosjektet ligget på is mens medlemmene André 3000 og Big Boi har holdt på med sitt.

I januar ble det imidlertid klart at Outcast skal feire sitt 20-årsjubileum med rundt 40 festivaler over hele verden. Turneen starter på Coachella i California i april, og 7. august avslutter de torsdagen på Øyas største scene.

— Vi fikk vite om planene allerede før forrige Øyafestival, og jobbet ut over høsten med å få dem hit. Dette er et av de mest etterlengede turnécomebackene på svært lang tid, sier PR-sjef iØyafestivalen,Jonas Prangerød.

Under skandinaviabesøket spiller de også på Flow-festivalen i Helsinki og Way out West i Gøteborg. I tillegg planlegges det en enkelkonsert i Danmark.

- Kom tilbake!

Big Boi og André 3000 fant hverandre i Atlanta tidlig på 1990-tallet. Debuten Southernplayalisticadillacmuzik ble gitt ut for nøyaktig 20 år siden, men virkelig store ble de først med Stankonia (2000) og Speakerboxxx/The Love Below (2003). Sistnevnte er solgt i 5,5 millioner eksemplarer og tildelt Grammy for beste album.

I 2007 tok duoen en pause for å holde på med egne prosjekter. Da Big Boi etter en kritikerrost plateutgivelse gjestet Øya i 2010, leverte han ifølge vår anmelder «et show rappere flest kan se langt etter. Entusiastisk, sjarmerende og så inkluderende at han ba alle med på etterfest og nachspiel på navngitt hotell. La oss håpe at noen booker Big Boi med band og bedre tid til Norge i nær fremtid.»

Programmet halvferdig

Om Outcast, sammen med Queens of the Stone Age, The National, Robyn og Röyksopp og Todd Terje, er årets store headlinere, er årets Øya-program langt fra ferdig.

- De største artistene er på plass, men vi er bare halvveis med bookingen, sier Prangerød, som er fornøyd med årets billettsalg.

Onsdag ettermiddag var det 1000 ukespass igjen.

 1. Les også

  Liten skuffelse fra stor rapper

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Usikker på hvilken Oslo-festival du skal dra på i sommer? Slik ligger de an.

 2. OSLOBY

  Dette tjener eierne på Øyafestivalens suksess

 3. KULTUR

  Sommerens festivalbilletter rives vekk

 4. BYLIV

  Øyafestivalen føler seg trygge på sikkerhetsopplegget

 5. KULTUR

  Disse fem sørger for sommerfesten

 6. OSLOBY

  Festivalåret 2018 er allerede godt i gang