Byliv

«Cat Power» sparte på kreftene

Det er vanskelig å bli kulere enn Cat Power, selv når hun går for halv maskin.

 • Cecilie Asker
  Avdelingsleder

Vår vurdering:

4 av 6

Cat Power overbeviste ikke vår anmelder helt, selv om det var mye bra under konserten på Øyafestivalen. Se flere bilder ved å trykke til høyre i bildekarusellen her. Paal Audestad

afp000568574-Oz2FEgNNS4.jpg Paal Audestad

Det var ikke rent lite spenning knyttet til konserten medCat Power på hovedscenen under Øyas andre dag.

afp000568574-Oz2FEgNNS4.jpg Paal Audestad

Den drevne 41 år gamle rockerenfra Atlanta har stått på ønskelisten til festivalen i mange år, selv om hun harrykte på seg for å levere svært ujevne liveopptredener. Problemer med sosialangst, rusproblemer og frynsete nerver har gjort at hun ofte kvier seg til åspille live, men et personlig bakteppe med samlivsbrudd og økonomisk problemerhar igjen lokket henne ut på veien. Og med årets kritikerroste utgivelse, Sun igitarkassen, klaffet det endelig for Øyafestivalen.

LES OGSÅ:

Ensom ulv

I den grad Cat Power skulle leve opp til sitt fornavn somfirbeint, er det ikke som noe purrende katt, men heller som en ensom ulv påmusikkprærien. Hun stiller riktignok på scenen med fullt band i ryggen, menselv om de er samspilte fremstår hun ikke som en av gjengen.

At alle øyne errettet mot henne, gjør at hun virker ukomfortabel store deler av konserten.Først på slutten har hun blitt skikkelig varm i trøya, og da må hun tilgjengjeld nærmest dras av scenen.

Ingen rockeklisje

På tross av hovedpersonen virker lettere plaget av å være isentrum av oppmerksomheten, har hun samtidig noe avslappet og kult over seg,som kun finnes hos rockere som har vært ute i hardt vær før.

Les også

«Filmen om Rodriguez er bedre enn konserten hans»

Whiskeymarinertstemme, svart skinnjakke, svarte jeans, sengesveis og rikelig med svart kajal,kunne fort blitt en rockeklisje. Men ikke på Cat Power. Hun bærer både stilenog stemmen med samme autentisitet. Og hennes mange dyrekjøpte erfaringer ilivet har hun omsatt til musikalsk valuta i form av en imponerende mengde bralåter.

Mørkt og sårbart

Selv om Cat Power ser ut til å spare litt på kreftene påØya, er det likevel mye nerve i det hun gjør, også mellom låtene. Som når hunmed raspende røst melder at det er en ære å stå på scenen, «alive and kicking».

Les også

Musikknerdenes hevn

Da vet man at det handler om ganske annet enn en høflighetsfrase. De mørkeskyene som virker å hvile over hodet på Cat Power til enhver tid, gjør at selvde mer oppstemte låtene fra det nye albumet bærer med seg en god dosemelankoli. Det gjør også konsertøyeblikket blir mer dyrbart. For man vet joegentlig ikke om det blir en neste gang. Aftenposten på Instagram fra Øya

Følg oss fra Øya på @aftenoya og #aftenøya

Gi din anmeldelse av Øya-konsertene.

Ta en videokommentar, eller skriv litt tekst til et konsertbilde. Tagg med #aftenøya, så legger vi ut din anmeldelse på Osloby.no.

 1. Les også

  Få Øya-anmeldelsene direkte fra Instagram her

 2. Les også

  «Ingen tvil om at Øyafestivalen byr på full pakke»

 3. Les også

  Her er Øya-programmet

 4. Les også

  Dro fra London for å jobbe frivillig på Øya

Relevante artikler

 1. BYLIV

  De 10 største «Øyablikkene» vi husker fra festivalens historie

 2. OSLOBY

  The Last Shadow Puppets: Grumsete lyd, sjarmløst og elendig vokal

 3. KULTUR

  Daniel Kvammen på Øya: «Verdens blideste mann, rørt av kjærlighet»

 4. KULTUR

  Se hele konserten: Lars Vaular avsluttet Øyafestivalen

 5. KULTUR

  James Blake på Øya: Feinschmecker-elektronika

 6. KULTUR

  Derfor anmeldte ikke Aftenposten Arctic Monkeys på Øya