Osloby

Tøyen vil ha idrettshall for alle

I det mye omtalte Tøyen-løftet står det ikke ett ord om idrettshall. Det vil beboerne gjøre noe med. De vil ha en hall for alle, også for de som ikke har råd til å drive idrett,

Et sånt tilbud har barn i de aller fleste bydeler, men ikke på Tøyen. Det jobber en aksjonsgruppe for å gjøre noe med. Anette Karlsen

 • Stein Erik Kirkebøen

— Det handler om å gi Tøyen-ungene tilgang til det alle andre tar for gitt, sier Karianne Hjallen til dittOslo. Hun har tatt initiativ til en kampanje som jobber for å få en flerbrukshall til Tøyen. Og hun er ikke fornøyd med at Tøyen er lovet vitensenter og badeland men ingen idrettshall.

Ikke beboernes ønsker

Hun mener Tøyen-løftet er en satsing som ikke lytter til hva beboerne virkelig ønsker, og at en idrettshall ikke er et løft, men et tiltak for å få Tøyen opp på samme nivå som andre bydeler.

Det bor 15.000 personer på Tøyen, like mange som i en norsk småby, likevel har ikke barna der ett eneste forsamlingslokale eller idrettshall som er tilgjengelig for dem.

SV støtter

SV støtter tanken om en flerbrukshall under Caltex-løkka mens andre politikere er ganske kjølige til ideen.

— Det virker som at noen tror vi lever i Peter Pans Neverland, der alt er lov og alt er mulig. Vi må være klare på at markedskreftene styrer. Man kan ikke bare få og få og få, har Jawad Azadmehr (H) tidligere uttalt til dittOslo.

Dårlig økonomi stopper aktivitet

Nydannede Tøyen Sportsklubb har ingen arena å trene på, men har en ambisjon om å starte opp med billige idretter som alle kan delta på. For dårlig økonomi er også et problem for idrettsaktiviteten på Tøyen. Mens to barn i 2. klasse på skolen spilte organisert fotball, forteller inspektør ved Tøyen skole, Sindre Andresen til dittOslo at oppslutningen ble en helt annen da det gikk ut tilbud om gratis fotballtrening. Da var 60 prosent interessert, også jentene.

 1. Les også

  Nå er puslespillet om Tøyenparken ute på høring

 2. Les også

  Klasseskille etter skoletid

 3. Les også

  Tøyen: «Lokalpolitisk løft, nasjonalpolitisk svik?»

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  UiO: Idrettshall vil ødelegge for tropisk regnskog på Tøyen

 2. OSLOBY

  Tøyen-beboere reagerer: Vil ikke ha NRK i nabolaget

 3. OSLOBY

  Nominert til Årets osloborger: Karianne Hjallen

 4. OSLOBY

  Fra nyttår skal Tøyen og Grønland løftes sammen

 5. OSLOBY

  Politikerne feller tårnet på Majorstuen

 6. SPORT

  Ønsker ny flerbrukshall på Lund: – Katastrofe hvis de bygger gymsal