Osloby

Kvinnekamp på Ap-listen i Oslo

Kamzy Gunaratnam, Siri Gåsemyr Staalesen og Zaineb Al-Samarai ønsker alle å sitte på Stortinget for Oslo Arbeiderparti.

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam har også varslet at hun vil på Stortinget for Oslo Arbeiderparti. Dan P. Neegaard

 • NTB

I løpet av høsten skal nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti peke ut hvem de mener bør bli valgt inn til Stortinget neste år.

Fem plasser på Oslo-listen anses som sikre, og de fem plassene blir det kamp om. Annen- og tredjeplassen i 2017 hadde Marianne Marthinsen og Jan Bøhler, men begge har varslet at de ikke ønsker gjenvalg.

Førsteplassen skal Jonas Gahr Støre ha. I tillegg ønsker Espen Barth Eide gjenvalg. Han sto på femteplass i 2017. Nå bekrefter både Siri Gåsemyr Staalesen og Zaineb Al-Samarai at de vil kjempe om en sikker plass.

– Jeg ønsker gjenvalg fordi jeg har lyst til å fortsette som ombud for Oslo og Oslo Arbeiderparti, sier stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen til Dagsavisen.

En tredje kvinne som har sagt at hun ønsker en plass på Stortinget, er nestleder i Oslo Ap og varaordfører Kamzy Gunaratnam. Hun har allerede blitt foreslått av Bjerke Ap og har bekreftet at hun kunne tenke seg en plass på Stortinget.

I henhold til Aps regler må listen ha lik kjønnsfordeling. Nominasjonsmøtet holdes 1. desember, og nominasjonskomiteen må være klar med sin innstilling senest 24. november.

Den foreløpig eneste meningsmålingen tatt opp i hovedstaden i år, av VG i slutten av august, målte Ap på 21,4 prosent. Det er på et historisk bunnivå, men er likevel nok til å gi fem faste representanter.

 1. Les også

  Nominasjonskamp i SV: Petter Eide er foreslått vraket

Les mer om

 1. Oslopolitikken
 2. Oslo
 3. Stortinget

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Stortingsrepresentanter ber Giske sette partiet først

 2. POLITIKK

  Ap-ledelsen ville unngått opprop mot Giske

 3. POLITIKK

  Fortsatt uklart om Ap-politiker som leverte falske reiseregninger vil ta gjenvalg til Stortinget

 4. POLITIKK

  Hans Fredrik Grøvan vil ta gjenvalg

 5. POLITIKK

  Petter Eide kan bli vraket til Stortinget av Oslo SV

 6. POLITIKK

  Endelig nei fra Jan Bøhler