Osloby

Politiet har fått over 150 tips etter drapet på Majorstuen

Fredag etterlyste politiet en mann med bilde som de mener kan knyttes til drapet på Majorstuen. Dette har resultert i over 150 tips om mannen.

Denne mannen mener politiet kan knyttes både til drapet og knivranet på Majorstuen mandag. Bildene er tatt av overvåkingskamera på Skøyen stasjon, mandag 15. oktober, klokken 13:16. Politiet

 • Wasim Riaz

SISTE: Politiet har fått tips om navngitte personer etter etterlysningen, ifølge NRK.

Det er så langt ikke pågripelse i saken, og etterforskningen pågår for fullt, meddeler Oslo politidistrikt gjennom en pressemelding lørdag formiddag.

- Politiet har mottatt tips om navngitte personer etter at de gikk ut med bilder av mannen som er etterlyst etter drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24), sier politiinspektør Grete Metlid til NRK.

Hun sier at politiet har fått mange tips og konkrete opplysninger som det har vært jobbet med gjennom natten, og at arbeidet fortsetter for fullt nå utover lørdagen.

Politiet har fått over 150 tips i saken etter at politiet offentliggjorde bilder av en ung mann som de mener kan kobles både til et ran på Majorstuen samme morgen og drapet. Det skriver Metlid i en SMS til Aftenposten lørdag ettermiddag.

Politiet tror at mannen har gått langs Frognerelva til Skøyen togstasjon.

 • LES OGSÅ: Kriminalteknikere tok med seg terrassedøren til drapsåstedet på Majorstuen

Ble drept i leiligheten

24 år gamle Heikki Bjørklund Paltto fra Mysen ble drept i sin leilighet på Majorstuen mandag. Han ble sist sett i live av to kamerater som han deler leiligheten med.

Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen i Østfold ble drept på Majorstuen. Privat

Kameratene dro fra leiligheten cirka klokken 07.50. Paltto skulle møte på jobb i Oslo sentrum klokken 09, men møtte aldri opp.

Han ble funnet skadet av en tredje kamerat rett etter klokken 12 mandag. Politiet kunne mandag kveld konstatere at de står overfor en drapssak. Nå leter store politistyrker på den etterlyste mannen.

– Vi mener at denne personen kan knyttes både til drapet i Arbos gate og ranet i Essendrops gate, sier politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo under politiets pressekonferanse fredag formiddag.

Mannen som er etterlyst har en veldig karakteristisk tatovering på venstre hånd, formet som noe som kan ligne en halvmåne, et sverd eller en machete og en stjerne. Symbolet ligner på det som finnes på flagget til Angola.

Ut av landet?

Det er fullt mulig at mannen kan ha kommet seg ut av Norge. Det sier tidligere politietterforsker og forfatter Jørn Lier-Horst til VG lørdag.

– Jeg tror politiet har hatt bildet et par dager, og at de har gått ut til grensepasseringer slik at de har en tollsperre på han. Jeg frykter at mannen som er etterlyst, som snakker gebrokkent norsk og utenlandsk utseende, allerede har kommet seg ut av landet, at han har tilhørighet i en annet land enn Norge.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Drap
 2. Krim
 3. Oslo

Relevante artikler

 1. NORGE

  Politiet: Svensk mann siktet for drap og ran

 2. NORGE

  Heikki Bjørklund Paltto (24) ble drept på Majorstuen

 3. NORGE

  Denne mannen etterlyses etter drapet på Majorstuen: Her er ruten han kan ha gått

 4. NORGE

  Politiet frigir navnet til den drepte 24-åringen

 5. NORGE

  Majorstuen-drapet: Har funnet spor etter siktede i et tredje land

 6. NORGE

  Politiet: Drapssiktet dro hjem til Uppsala samme dag som drapet