Osloby

Endelig får alle studenter rabatt hos Ruter

Fra 1. februar innfører Ruter studentrabatt for alle studenter, ikke bare for de som studerer i Oslo og Akershus.

Ruter følger etter alle andre transportselskaper og gir alle studenter rabatt på sine busser og trikker Dan Petter Neegaard

 • Stein Erik Kirkebøen
 1. februar justerer Ruter sine billettpriser. Samtidig tilpasser selskapet seg til praksisen i alle andre fylker i hele landet – det vil gi studentrabatt til alle norske studenter.Hittil er det bare studenter ved studiesteder i Oslo og Akershus som har fått rabatt på trikk og buss hos Ruter.

– Dette er en svært god nyhet som vil komme både studentene og byen til gode, mener leder av Norsk Studentorganisasjon (NSO), Ola Magnussen Rydje og leder av velferdstinget i Oslo og Akershus, Kaia Marie Rosseland.

Også internasjonale

Besøkende som studerer andre steder i landet og er på besøk i Oslo – samt Oslo-ungdom som studerer i Bergen, Trondheim, Dublin eller et helt annet sted og er hjemom på ferie eller besøk – må betale full pris hos Ruter, mens de som studerer ved institusjoner i Ruter-land alltid får 40 prosent studentrabatt på ordinær voksenpris.

Kaia Marie Rosseland er nyvalgt leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus. Hun mener det er synd at prisen på månedskortet går opp parallelt med utvidet rabatt fra 1. februar. – Studentene får ikke akkurat bedre økonomi, og da trenger vi ikke flere utgifter, mener hun. Didrik Skodje, Studentavisen Inside

Slik er det bare i disse to fylkene. Nå utvides denne prosentrabatten imidlertid til å gjelde alle studenter hvis studier kvalifiserer til støtte fra Lånekassen, samme hvor deres studiested er. – Det er viktig og riktig at Ruter nå følger etter og gjør det lettere for studenter som ikke har Oslo som studiested, synes Rosseland.

Ruter selv vedgår at det er på tide at ordningen kommer på plass.

– Vi synes det har vært en urettferdig forskjellsbehandling og er glade for at vi endelig gjør noe med det. Nå gir alle studenter en skikkelig nyttårspresang, og det gjelder også utenlandsstudenter, sier informasjonssjef Gry Isberg hos Ruter.

Til fylte 30 år

Rabatten gjelder studenter, lærlinger og kandidater som er omfattet av opplæringsloven og er en prosentvis rabatt på voksen pris frem til de fyller 30 år. NSO-lederen mener behovet har vært pressende.

Leder i Norsk Studentorganisasjon, Ola Magnussen Rydje, mener det er bedre sent enn aldri når Ruter nå får konsesjon til å gi studentrabatt i Oslo og Akershus. Norsk Studentorganisasjon (NSO)

– Det er mange studenter i Oslo som studerer andre steder, enten de bor her eller er på besøk. Det er naturlig å tro at flere av dem kommer til å benytte seg av Ruters tilbud fra 1. februar, sier Rydje.

Lang ventetid

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på den lange ventetiden, men presiserer heller viktigheten av at studentene nå anerkjennes som brukere av kollektivtransport også i Oslo og Akershus, som de to siste fylkesbrikkene i landet.

— Vi har ønsket det helt siden vi kom i gang i 2008. Nå, etter at vår nye sone- og billettstruktur er på plass er tiden omsider inne, sier Isberg.

– Bedre sent enn aldri, synes NSO-lederen.

 1. Les også

  Snart kan studentene få rabatt i hele landet

 2. Les også

  Nei til studentrabatt på bussen

 3. Les også

  Ingen studentrabatt på togreiser i Oslo og Akershus

 4. Les også

  NSB og Ruter overpriser månedskort til studenter

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Flere barn får reise gratis til neste år

 2. OSLOBY

  Ola Elvestuen (V) avlyser Abid Rajas (V) løfte om billigere månedskort

 3. OSLOBY

  Savner du denne billetten? Nå kan Flexikortet gjenoppstå

 4. NORGE

  Tusenvis av togpendlere får billigere månedkort

 5. KRONIKK

  Jeg frykter vi går fra å være en A-høyskole til et B-universitet og at studentene vil lide mest under det

 6. KULTUR

  Rekordstort inntak til høyere utdanning