Osloby

Fabian Stang: - Eldrebyråden skaper utrygghet

Eks-ordføreren mener Inga Marte Torkildsen slår inn åpne dører når hun kritiserer eldreomsorgen de borgerlige har ført i Oslo.

Fabian Stang (H) har inntatt sin nye rolle, som leder av helse- og sosialkomiteen av Oslo bystyre. Han er kritisk til eldrebyråd Inga Marte Torkildsens eldreløfter. Ingar Storfjell

 • Carl Alfred Dahl
  Journalist

— Hun slår inn åpne dører, samtidig som hun skaper utrygghet i befolkningen, mener Fabian Stang om Inga Marte Thorkildsens varslede omlegging av Oslos eldreomsorg.

I gårsdagens utgave av Aftenposten mente Oslos nye eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) blant annet at hovedstaden de siste årene har satset for mye på å bygge ut antall sykehjemsplasser, på bekostning av den totale eldreomsorgen. Thorkildsen mener det bør legges til rette for at de eldre i større grad kan bo hjemme. Dette skal gjøres blant annet med mer trening og tilrettelegging.

Les hele intervjuet med Thorkildsen her:

Les også

Eldrebyråden vil satse mindre på sykehjem

Fabian Stang (H), tidligere ordfører, nå leder i helse— og sosialkomiteen i bystyret, mener Thorkildsen bommer i kritikken av sine borgerlige bystyreforgjengere.

- Nevner ikke kvalitet

Han viser til at antall sykehjemsplasser økte fra 2011 til 2012, og siden vært stabilt, faktisk svakt fallende. Dette skyldes blant annet at ordningen med dobbeltrom for dem som ikke ønsker det ble avviklet. Stang påpeker også at det i hans periode ble brukt mye penger på rehabilitering, for å gi flere bad og wc på rommet.

— Det bekymrer oss at byråden ikke nevner kvalitet med et ord, og vi kan bare håpe hun ikke har planer om å sette bremsene på, sier Stang.

Husker du hva de rødgrønne lovet i valgkampen?

Les også

Fem valgløfter som Oslos nye byråd må innfri

— Slår inn åpne dører

Thorkildsen brukte før jul en dag i hjemmetjenesten i bydel St. Hanshaugen, og var veldig fornøyd med hvordan de jobbet der.

Det synes Stang er gledelig å høre.

AA6Q8150_doc6nlc18oz1t0ap8qy19g-FmksJtT5u2.jpg Jan T. Espedal

— Vi konstaterer at hun er godt fornøyd med den eldrepolitikken vi har ført, hvor vi blant annet i stadig stigende grad har prioritert at folk skal kunne bo hjemme så lenge som mulig. Vi forstår derfor ikke hva hun mener når hun varsler store endringer i Oslos eldreomsorg. Det hun gjør er å slå inn åpne dører, samtidig som hun skaper utrygghet i befolkningen om at de som trenger det faktisk skal få en sykehjemsplass når de trenger det, avslutter Stang.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. MENINGER

  Gjennomføres Thorkildsens ønsker om færre sykehjem, svekkes eldreomsorgen i Oslo | Svendsen og Elgsaas

 2. OSLOBY

  Thorkildsen varsler omlegging av Oslos eldreomsorg

 3. OSLOBY

  Økernhjemmet er byrådets solskinnshistorie fra Oslos eldreomsorg

 4. NORGE

  Byrådet ber private sykehjem redusere bemanningen

 5. NORGE

  Krangler om hvem som har ansvaret for millionkutt ved Oslos sykehjem

 6. OSLOBY

  Ny rapport: Hjemmehjelper rekker ikke melde fra om feil