Osloby

Du må regne med kø når gjenbruksstasjonene åpner onsdag

Egne vakter kommer til å regulere køen når Oslos gjenbruksstasjoner åpner igjen 1. april. De har vært stengt siden 18. mars.

Mange har savnet å kunne levere avfall til Oslos gjenbruksstasjoner de siste ukene. Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist

Gjenbruksstasjonene åpner igjen 1. april kl. 10 og kommer til å holde åpent fra 10–17 på hverdager. For å unngå køer og kaos, ber Renovasjons- og gjenvinningsetaten folk bare levere helt nødvendig og særlig farlig avfall.

Mange har vært irritert over at det ikke har vært mulig å få levert avfall etter at Oslo kommune stengte alle sine gjenbruksstasjoner 18. mars. Det var et forebyggende tiltak mot koronasmitte.

– Vi tok først og fremst smittevernhensyn. Vi hadde besøkende som sa selv at de var i karantene. Da måtte vi ta hensyn til både våre ansatte og besøkende og valgte å stenge, sier kommunikasjonsdirektør Kjersti Kristoffersen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten.

– Etaten har brukt tiden til planlegging, sørget for at det er reservekapasitet av renovatører, og at avfallsbeholderne i byen blir tømt. Det er vår viktigste oppgave, sier hun.

Det blir igjen mulig å kvitte seg med avfall på Oslos gjenbruksstasjoner. Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

Redusert åpningstid

Nå gjenåpner gjenbruksstasjonene med redusert åpningstid fra 10–17 på hverdager. I påsken blir det stengt på helligdagene, men åpent mandag til onsdag.

– Vi håper folk fordeler seg litt utover. Det er ikke lurt å komme de første dagene hvis det ikke er presserende, sier Kristoffersen.

– Hvis alle skal kaste alt før påske, blir det fullstendig kaos.

 • Les kommunens retningslinjer for avfallslevering her.

Kristoffersen ber folk være forberedt på at alt kommer til å gå litt saktere.

– Det blir maksbegrensninger inne på anleggene på grunn av smittevern. Bare et visst antall personer slipper inn om gangen. Folk må holde avstand og være forberedt på at det kan bli kø, sier Kristoffersen.

Gjenbruksstasjonene ligger ofte nær offentlige veier. Egne vakter skal regulere køen inn til stasjonene. Blir pågangen for stor, kan folk bli vinket videre og bedt om å komme igjen senere.

Folk blir bedt om å være effektive og forberede levering av avfallet godt.

– Det er viktig å sortere avfallet riktig og bruke blanke, ikke svarte sekker. Så håper vi på forståelse i køen, og at folk holder avstand, sier Kristoffersen.

Det er bare Oslo-borgere og mindre næringsdrivende som kan levere avfall til Oslo kommunes gjenbruksstasjoner. Avfallsstasjonene i Bærum og Romerike holder også åpent.

Les mer om

 1. Avfall
 2. Smittevern
 3. Karantene
 4. Oslo
 5. Koronaviruset

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Timelange køer ved gjenbruksstasjoner i Oslo. Ber folk vente med å kaste søppel.

 2. BOLIG

  Kom i gang med ryddingen og få systemet du har savnet. Kan du levere avfall nå?

 3. NORGE

  Planlegger du norgesferie? Disse parkene holder åpent.

 4. POLITIKK

  LO går knallhardt ut mot Ap-Raymonds søknad om påskeåpne butikker i Oslo

 5. OSLOBY

  Tomme restauranter

 6. OSLOBY

  Bymiljøetaten oppfordrer folk til å være kreative i sommervarmen