Osloby

Brann i boligblokk i Oslo – person døde

En person som ble hentet ut fra en brennende leilighet i en boligblokk på Vestre Haugen i Oslo, døde natt til tirsdag på sykehus av skadene fra brannen.

Bilde fra åstedet i natt. Frank H. Evensen/Photorunner

 • NTB

Om lag 25 personer ble evakuert og politiet meldte om kraftig røyk og mye flammer etter det brøt ut brann i en leilighet i første etasje. Alle nødetatene ble varslet klokken 2.48 natt til tirsdag.

Politiet fikk raskt gjort rede for alle beboerne i blokken, men med unntak av vedkommende som var registrert på leiligheten hvor det brant, opplyste politiets operasjonsleder Tor Jøkling til NTB.

Erklært død

Ved 3.20-tiden meldte politiet at brannen var slukket og en person var blitt hentet ut av leiligheten. Vedkommende fikk behandling av ambulansepersonell på stedet i over en time etterpå.

– Vedkommende som ble tatt ut av leiligheten, ble senere erklært død på sykehus. Så langt er ikke vedkommendes identitet bekreftet, og pårørende er ikke varslet, opplyser politiet klokken 4.26.

Boligblokken på Oslos østkant har fire etasjer. Brannvesenet melder at de rykket til adressen med syv brannbiler, og at det var røykdykkere som tok seg inn i bygget.

Les mer om

 1. Brann
 2. Oslo

Relevante artikler

 1. NORGE

  Kvinne døde etter fall fra fjerde etasje

 2. NORGE

  Mann omkommet etter å ha blitt hentet opp i elv i Ørsta

 3. NORGE

  Kvinne omkom etter brann i Moss

 4. OSLOBY

  Brann i bygård på Grünerløkka

 5. OSLOBY

  20 personer evakuert etter brann på Bislett

 6. NORGE

  Kvinne omkom etter boligbrann i Askim