Osloby

Tilstår drapet på Thien Hoang (21) på Furuset

20-åring sprakk i politiavhør, etter å ha blitt konfrontert med funn av biologiske spor på åstedet.

Thien Hoang (21) ble funnet drept i kjelleren på en villa på Furuset i Oslo 29. september. Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

 • Svend Ole Kvilesjø

29. september ble 21 år gamle Thien Hoang funnet drept i kjelleren i sitt eget hjem på Furuseti Oslo. En drøy måned senere ble to personer pågrepet.En 20-åring er siktet for drap, mens en 18-åring er siktet for falsk forklaring.

Tilsto i avhør

— Siktede tilsto i går, onsdag, å ha drept Thien Hoang. Dette skjedde etter at han hadde blitt konfrontert med politiets beviser, sier politiadvokat Hans Christian Ingebrigtsen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Offeret var forsøkt gjemt i kjelleren en privatbolig på Furuset, der avdøde bodde.

- Vi fant biologiske spor på drapsåstedet som knyttet siktede til drapet. Etter å ha erkjent at han det var han som drepte Hoang, ga siktede en kort forklaring i går. Politiet kommer nå til å følge opp med nye avhør for å kartlegge hendelesforløpet.

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere hva slags biologiske spor politiet har sikret på åstedet.

20-åringen ble torsdag fengslet i fire nye uker, med brev- og besøkskontroll.

Annenmann løslatt

18-åringen som i slutten av oktober ble pågrepet og fengslet etter angivelig å ha avgitt falsk forklaring for politiet, ble løslatt onsdag.

- Mannen ble løslatt etter seks uker i varetekt. Dette skjedde etter at drapssiktede hadde erkjent drapet. Men det er viktig å understreke at 18-åringen fortsatt er siktet i saken, for falsk forklaring, sier politiadvokat Hans Christian Ingebrigtsen til Aftenposten.no.

Ble trolig drept i sitt eget hjem

- Har politiet nå fastslått at Thien Hoang ble drept i samme hus som han ble funnet?

— Vi jobber ut fra teorien om at funnstedet, altså fornærmedes hjem, også er åstedet, sier Ingebrigsten.

Flere knyttes til åstedet

Ved forrige fengslingsmøte ble det kjent at politiet knytter andre personer til åstedet, og at det kan være flere gjerningsmenn på frifot.

- Vi har funnet spor på åstedet som stammer fra andre enn drapssiktede. Foreløpig har vi ikke identifisert hvem dette er. Derfor er det foreløpig et åpent spørsmål hva disse sporene betyr, sier politiadvokaten til Aftenposten.no torsdag ettermiddag.

Les også

- Flere personer knyttes til drapsåstedet

Politiets problemstilling er enten at flere kan ha bidratt til selve drapet på Thien Hoang eller at de kan ha gitt etterfølgende bistand. Eller om sporene kan ha en annen forklaring.

— Men fortsatt er det bare bare to som er siktet i saken. 20-åringen som nå har erkjent drapet, samt 18-åringen som er siktet for falsk forklaring.

Flere enn 75 er hittil avhørt etter drapet på Furuset.

— Vi har avhørt et stort antall vitner, mer enn 75 personer. Noen er avhørt flere ganger i politiets brede kartlegging av avdøde og hans omgangskrets, sier Ingebrigtsen.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Drapet på Oppsal: Hadde vært kjærester tidligere

 2. OSLOBY

  Drapet på Egil Tostrup Bråten i 2002 opp i lagmannsretten

 3. NORGE

  27-åring for retten i ankesak etter drap med padleåre på Ekeberg

 4. NORGE

  33-åring dømt til ni og et halvt års fengsel for knivdrap i 2002

 5. OSLOBY

  19 års fengsel for ti år gammelt drap

 6. OSLOBY

  Mannen som ble skutt på Bjørndal, er død