Osloby

Ønsker flere innvandrere

Byrådsleder Erling Lae mener Oslo bør ta imot flere innvandrere. SVs Kari Pahle synes derimot at antallet må holdes i sjakk.

 • Forf>
 • <forf>hanne W. Lier <

Politikernes holdninger kommer frem i en undersøkelse Dagsavisen har gjort blant Oslo-toppene. Flere har spådd at innvandring vil være et av de viktigste spørsmålene før høstens kommunevalg. På spørsmål om hvordan byen bør utvikle seg i forhold til andelen innvandrere, svarer altså de to listetoppene stikk motsatt.— Vi har plass til flere innvandrere, sier Erling Lae.Han understreker at det store flertallet av innvandrere i Oslo er lovlydige borgere, og mener at hovedstaden tåler langt flere innbyggere med røtter i andre land.- Alle undersøkelser viser at fordi byen er så sammensatt som den er, så er fremmedfrykten mindre i Oslo, sier byrådslederen.

Hver tredje elev

I dag utgjør minoritetsbefolkningen i Oslo mellom 15 og 20 prosent av innbyggerne. I Oslo-skolen har nesten hver tredje elev også bakgrunn fra et annet land enn Norge.Det mener SVs byrådslederkandidat Kari Pahle er en god miks.- Det er greit med omtrent det samme antallet som i dag. Den balansen vi har i dag bør vi holde på. Med stor tilstrømning av flere innvandrere vil det kunne være vanskelig, sier hun.SV-lederen mener det er viktig at byen klarer å skaffe dem som kommer jobb og bolig.- Det er allerede mange som faller utenfor, sier hun.Svært mange som får innvilget asyl i Norge, blir bosatt andre steder i landet, men velger så å flytte til Oslo. De to partitoppene er også uenige om hvordan hovedstaden skal forholde seg til denne problemstillingen.Mens Pahle mener det er viktig at flere av disse oppfordres til å bli boende rundt om i distriktene, sier Lae:- En statsborger i Norge skal få kunne bo hvor vedkommende vil. Det ville jo være sensasjonelt om Oslo skulle begrense innvandringen til kommunen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Siste reis fra Kolsås

 2. OSLOBY

  Foreldrefri ferie

 3. OSLOBY

  Politiet uten spor etter drapsmannen

 4. OSLOBY

  Vil ikke la Lidl bygge i Oslo

 5. OSLOBY

  25-åring drept på åpen gate i Oslo

 6. OSLOBY

  Benekter deltakelse i skyting