Mannens far, som driver flere butikker i Oslo — blant annet en telebutikk, har lovlig opphold i landet.
Asylsakens gang kan du se i faktaboksen til høyre for artikkelen. Den tiltalte og hans søster fikk avslag først i 2006, etter flere klager og omgjøringsvedtak og rettsrunder kom til slutt den endelige anken i saken deres i 2009. De tapte saken.
Mannen skal da selv ha søkt asyl, avslaget kom 29. juli 2011. Han anket, og først i august i år ble det klart at UNE opprettholdt avslaget hans, og han fikk utreisefrist 23. september. Da var det 7 år siden han fikk avslag for første gang.
Videresalg av stjålne telefoner
Nå står den utviste mannen for tingretten i en helerisak.
Våren 2013 skal han ha mottatt og videresolgt stjålne mobiltelefoner i farens telebutikk.
Politiet slo tidligere i år til mot en butikk i sentrum der de fant 30 stjålne mobiltelefoner, og de har også pågrepet flere for å ha solgt stjålne mobiltelefoner i tilknytning til bruktmarkedet på Grønland. Politiet skal også ha flere andre telebutikker i kikkerten i forbindelse med ranene i Oslo det siste året, hvor det svært ofte er tatt mobiltelefoner.
Ifølge politiadvokat Ingrid Vormeland Salte vil mannens oppholdsstatus ikke ha noen påvirkning på rettsbehandlingen eller utfallet av helerisaken. Mannens far, som eier butikkene, er ikke tiltalt i saken.
— Vi kan ikke si noe om omfanget av denne saken før detaljene kommer i rettssaken, sier Salte.
Tiltalte vil ifølge sin advokat erklære seg ikke skyldig i retten.
Avslag på avslag
Den tiltaltes advokat i asylsaken fra 2009 mener det var feilaktig av den norske stat å ikke innvilge hans klienter opphold.
— Ut over dette har ikke jeg noe grunnlag for å kommentere saken, sier advokat Tor Gresvig i advokatfirmaet Kindem & Co.
Den tiltalte og søsteren var de eneste i familien som ikke ble innvilget oppholdstillatelse i familiegjenforeningssaken. Både moren, faren og de fem søsknene har oppholdstillatelse i landet. Kjernen i uenigheten rundt asylsaken var når familiegjenforeningssøknaden ble overlevert til norske myndigheter. Den ble først levert til ambassaden i Islamabad i 2001, men UDI fikk den ikke før i 2002 — da begge de eldste søsknene var fylt 18 år.