Osloby

Luksus på billigssalg

I halvannet år har Steen & Strøm ventet på at restesalget skal erstattes av ordinær butikkdrift.

Magasinleder Morten Kreutz er blitt lagersjef og mener det er en grei løsning i en finansielt utfordrende periode. Nå gleder han seg til å få inn flere permanente leietagere. André Løyning

 • Ida Halvorsen Kemp

– Vi ønsker selvfølgelig å selge fullprisprodukter på vanlig måte. Dette er en midlertidig løsning i en periode der det har vært litt turbulent og finansielt utfordrende.

Magasinleder Morten Kreutz står midt i fjerde etasje i Steen & Strøm Magasin og peker og forklarer. Lokalene rundt ham, i det som presenteres som «etasjen for mote og livsstil» på senterets hjemmeside, er bare halvfull med ordinær butikkdrift. Det hvite gulvet og de tomme, hvite veggene reflekterer det sterke taklyset.

– Vi gleder oss veldig til de nye konseptene kommer på plass nå, sier Kreutz.

centerLeitagere på Steen & Strøm forteller Aftenposten at de er svært misfornøyde med at nabolokaler står tomme. André Løyning

100 millioner

Lagersalg var neppe med i planene da Steen & Strøm ble gjenåpnet etter renoveringsarbeider for nærmere 200 millioner kroner i 2005. Men sports— og fritidsmotekonseptet som tidligere fylte en stor del av fjerdeetasjen, fungerte ikke godt – og flyttet ut høsten 2008.

I påvente av et nytt, permanent konsept, inngikk leietageren Departments & Stores en avtale om midlertidig å fylle lokalene med et lagersalg med klær fra tidligere sesonger. Konseptet Joe & Julies rommer også en systue der studenter fra moteskolen Esmod redesigner klær.

Hele 900 av den 3000 kvadratmeter store etasjen er i dag fylt med diverse utsalg.

Ikke fornøyd

Aftenposten har snakket med flere av de faste leietagerne som har butikker i etasjen. Det er ikke mange som er positive.

– Det er uheldig at etasjen ikke har vært fullstendig leid ut. Jeg har god dialog med senterledelsen, og skjønner ikke hvorfor det tar så lang tid å få inn leietagere, sier Øistein Gulbrandsen i Gulbrandsen Agencies, som importerer Lacoste til Norge.

Gulbrandsen sier at inntektene har vært sviktende.

– Vi har forbedringspotensial. Omsetningen skal bli bedre, ellers hadde jeg flyktet allerede.

centerNoe av luksusfølelsen ved å handle på Steen & Strøm er definitivt borte. André Løyning

Fredrik Lund, medeier i butikken Koma, valgte å starte eget lagersalg i Komas nabolokale da det ble stående tomt.

— Vi ble enige med senterledelsen om å ha et utsalg for agenturet Kaare Lund fordi vi ikke ønsket at arealet ved siden av Koma skulle bli stående tomt i perioden før jul. De var positive til det som en midlertidig løsning, sier Lund.

Han forteller at utsalget skal gi plass til en ny, permanent butikk etter påske.

— Vi var spente på om at lagersalget ville ta business fra Koma, men omsetningen har vært uforandret, sier Lund.

Andre leietagere forteller at de er svært misfornøyd med at nabolokaler står tomme og at det økonomisk sett så langt har vært skuffende å drive på Steen & Strøm.

Flere kunder

Dette stiller magasinleder Kreutz seg uforstående til. Han forteller at Steen & Strøm som helhet opplevde en økning i antall besøkende med rundt 20 prosent måned for måned i 2009, og en økning i omsetningen på 2,5 prosent fra 2008 til 2009. En butikk som flyttet fra fjerde til femte etasje på grunn av rendyrkingen av hver etasjes profil, opplevde en omsetningsøkning på nærmere 70 prosent.

centerMagasinleder Morten Kreutz kan fortelle om en økning i både omsetning og antall besøkende. André Løyning

Det er nylig signert kontrakter med nye leietagere, og enkelte at de tomme lokalene vil være fylt opp allerede i løpet av april. Innen utgangen av året skal det være helt fullt.

– Etasjen skal ha en yngre profil enn resten av senteret, litt bredere og sporty og med litt lavere inngangspriser. Siden vi åpnet i 2005, har snittalderen gradvis gått ned, og den utviklingen ønsker vi å fortsette. Målet er å få flere av dem som handler i Bogstadveien til å bevege seg mot sentrum.

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Jeff Bezos’ idé gjorde ham til verdens rikeste mann. Det kan bety butikkdød i Norge.

 2. OSLOBY

  Regelendring kan gi frislipp for skogshugst i Marka

 3. OSLOBY

  Manglerud Star-lederens anke avvist av lagmannsretten

 4. OSLOBY

  Kraftig brann i Oslo-bygård. 22 personer evakuert.

 5. OSLOBY

  Oslo før: Broen ingen ville ha

 6. OSLOBY

  Oslo kommune får si nei til private barnehager