Osloby

Klar for loppis-sesongen? Her er ekspertenes beste råd

Vårens loppesesong topper seg de tre neste helgene. Her er oversikten over byens loppiser.

Skal du på loppis til helgen? Her får du de beste tipsene til hvordan du bør handle for å finne de beste kuppene. Stein Bjørge

 • Sol Sigurjonsdottir

Uansett om man elsker loppemarkeder eller hater dem — loppemarkedene i Oslo er unektelig populære, og de fleste vokser seg større og større for hvert år.

Det er her skolekorpsene tjener penger, det er her vi kvitter oss med gammelt skrot, og det er her vi hver vår og høst prøver etter beste evne å finne gull blant gråstein.

- Man får et rush av å se et teakbord gjemt under tre andre ting. Man må holde maska og være rolig og prute ned prisen. Man kan gjøre et kupp og finne det helt unike, sier Natalie Herland.

Natalie Herland

Sammen med to andre loppemarked-entusiaster driver hun en blogg hvor hun forteller om sine beste funn. Herland forteller at hennes planer for loppesesongen allerede klare. Det aller viktigste er å forberede seg godt, og bestemme seg for hvilke loppemarkeder man vil prioritere.— Jeg har gått på loppemarkeder i mange år. Det er ikke så mange år siden folk syntes det var rart å handle ting til hjemmet på loppis, men nå er det flere og flere som drar. Markedene har fått et bedre rykte på seg, og jeg tror mange er blitt mer bevisst på hvordan man kan finne fine ting, sier Herland.

Se oversikt over vårens loppemarkeder i Oslo nederst i artikkelen!

Her åpnes portene til loppemarkedet på Smestad skole i høst.

— Har funnet fantastiske bord for 50 kroner

Herland forteller at folk ofte blir overrasket over hvor fine ting hun finner på loppemarked.

— Det er spennende å se mulighetene i alt kaoset på et loppemarked. Man må ha et øye for det og en interesse for det, sier hun.

- Hva er ditt beste loppis-funn?

Dette stuebordet kjøpte Natalie Herland på loppis. Etter litt puss og lakk ser det ut som det er helt nytt. Privat

— Jeg har funnet noen fantastiske bord på loppemarked, noen for bare 50 kroner. En gang fant jeg et sofabord samboeren synes var grusomt stygt, men jeg så potensialet i treverket. Etter litt pussing ble det til et nydelig sofabord.Herland innrømmer at hun er over gjennomsnittet interessert i interiør, og det er spesielt teak og 50-/60-tallsmøbler, samt glasert keramikk og kjøkkenting som fanger hennes interesse på loppemarked. Nå er det imidlertid 70- og 80-tallet som gjelder.

- Campingstilen og hardplast er blitt trendy. Jeg ser at ting man vokste opp med på den tiden er kommet tilbake for fullt, både i interiørbutikker og på loppemarkeder, forteller hun.

Herland liker best å blande sammen nytt og gammelt, og pusser ofte opp møbler og pynt hun finner på loppis. En time i garasjen kan totalendre et bord, forteller hun.

— Med litt puss får teak og eik en helt annen glød. Med olje og kanskje hvitolje med litt pigmenter i ser det helt plutselig ut som et helt nytt bord.

- Loppis er grunnlaget for driften av skolekorpsene

De neste tre helgene kan du prøve lykken blandt 24 loppemarkeder rundt omkring i byen. For skolekorpsene er loppemarkedene den viktigste inntekstkilden.

- Loppemarkedet er helt grunnleggende for driften av korpset, for turene og alt sammen. Dette er en dugnadsaktiviteten vi har, sier Peter Aasen, loppegeneral ved Ullevål skole musikkorps.

Han og de mange andre frivillige er i full gang med å forbedrede vårens viktigste helg for korpset. Aasen har vært med på å arrangere loppemarked i snart ni år, men synes det er like spennende hvert år.

- Man vet aldri hva slags vær man får og hva slags lopper man får inn. Det er like fascinerende å åpne portene hvert år og se at det strømmer inn med folk, sier loppegeneralen for det populære markedet på Ullevål.

Det er mye som har endret seg de siste årene, selv om klær, bøker, kjøkkenutstyr og diverse nips er fortsatt enormt populært på loppis.

— Tilfanget av lopper har forandret seg mye de siste årene, spesielt innen elektronikk. Vi ser at markedet er i ferd med å skifte, og venter på storinnrykk av flatskjermer etterhvert.

— Mange er ute etter spesielle designobjekter eller andre ting. Det er mange som målbevisst leter etter møbler, klær, kjøkkenting eller annet. Jeg synes vi har en fin miks innom markedet, både de som er ute etter noe spesielt og de som er ute etter alt mulig. Man kan møblere for en rimelig penge, her er det god kvalitet til en lav pris, sier Aasen.

Her er Natalie Herlands beste tips til hvordan du finner loppis-kupp:

1. Det er en myte at man må være først ute for å finne et kupp

Du trenger ikke være den som står først i køen for å finne bra ting på loppis, mener Herland.

— Med mindre man vil ha det «alle» vil ha trenger man ikke være der først. Jeg er aldri på loppemarked klokka ti. Finn heller de loppemarkedene som ikke alle går på. De er mindre overfylt, og sjansene er større for å finne fine ting.

Ta det heller med ro, ta en kopp kaffe og kikk på de avdelingene du er mest interessert i.

2. Dra på loppemarkedene utenfor bykjernen

De er mindre populære, mindre stappfulle, og sjansen er større for å gjøre et kupp.

— Med en gang man beveger seg litt utenfor sentrum finner man de beste loppemarkedene. Det er veldig sjelden jeg finner noe på loppemarkedene i sentrum. Her er man kjørt før man går inn døren. Om man skal fylle bilen gjelder deg å bevege seg litt utenfor byen, sier Herland.

Velg deg en helg hvor det gjerne er ti-femten loppemarkder på gang. Da er folk spredt flere steder, og det blir mindre trykk på hvert loppemarked.

— Da kan man gjerne komme klokken tolv og fortsatt finne et teak-bord som står rett foran deg. Det har jeg ofte opplevd, sier hun.

3. Legg en slagplan før du drar på loppis - planlegg smart

Velg hvilke avdelinger du vil besøke, og tenk ut på forhånd hva det er du er ute etter å handle, råder Herland.

Finn ut hva du vil ha før du begir deg ut på loppemarkedet.

— Det er ikke lurt å dra på loppemarked og tenke at «Jeg vil pusse opp stua». Da finner man sjelden noe. Er du ute etter en sofa, eller å dekorere noe i gangen? Tenk ut noen ting du vil sjekke ut før du reiser.

4. Ikke stress!

Loppis er moro, og stress og mas kan ødelegge hele opplevelsen. Gå i ro og mak, og velg bare de avdelingene som interesserer deg. Ikke dra innom klesavdelingen om du ikke skal ha noe der.

— Man skal ikke stresse på loppemarked. Man skal ha tid til å kjøpe en kaffe og en kake fra skolekorpset.

Her er oversikten over vårens loppemarkeder:

Helgen 11. og 12. april: Bygdøy skole, Abildsø skole, Smestad skole, Ekeberg skole, Stenbråten skole og Høyenhall skole.

Helgen 18. og 19. april: Ullevål skole, Rødtvet skole, Marienlyst skole, Voksen skole, Skøyen skole, Lilleborg skole, Huseby skole, Lysejordet skole, Tåsen skole, Ulsrud videregående skole, Grünerløkka skole.

Helgen 25. og 26. april: Karlsrud skole, Engebråten skole, Haugenstua skole, Nordseter skole, Haugen skole, Bekkelaget skole og Holmlia skole.

Kilder: Loppemarked.info, Loppemarkeder.com og Loppiser.no

 1. Les også

  Slik gir du loppekuppene dine et langt og vakkert liv

 2. Les også

  På Trade Day Oslo kan du bytte bort klærne du ikke vil ha

 3. Les også

  Slik blir du kongen av loppemarkedet

 4. Les også

  Loppis i blodet

 5. Les også

  For Monica Wiger kan det ikke bli for sukkersøtt

Relevante artikler

 1. BOLIG

  Samboerparet drømte lenge om et funkishus. Nå fyller de det med brukte møbler og designlamper.

 2. BYLIV

  10 tips for helgen:

 3. BOLIG

  I denne leiligheten er det meste funnet på loppemarked og i bruktbutikker

 4. BOLIG

  Lone Mariel Skatvedt Kulseth drømmer om å drive kafé. I mellomtiden sørger hun for kaféstemning i toromsleiligheten sin i Tønsberg.

 5. BOLIG

  Hjemme hos retro-ekspertene: – Her likte vi romløsningen, vinduene og den lille, usjenerte hagen

 6. BOLIG

  Sesong for lopper – her kan du handle