Osloby

15 km nykjørt skiløype på Mylla!

 • Heidi Anne Johnsen

Det tok ikke lang tid etter at den første snøen kom mandag morgen, før Skiforeningen var i gang med pakking på Solli. Her kom det 1-3 centimeter snø. Jonathan Roll / Skiforeningen

 • Det er veldig fine forhold. Eller, etter forholdene er det veldig fine forhold,sier løypekjører Arild Bernstrøm på Mylla.

Litt etter klokken 22 mandag kveld ga løypekjører Bernstrøm seg for dagen. Da satte han inn snøskuteren.

— Nå har vi vært ute og kjørt opp et spor som er 15 km langt, sa en fornøyd løypekjører til Osloby. - Det er jo moro å være den første som kan by på skiforhold.

Arild Bernstrøm sier at forholdene er gode, men han advarer mot å ta med de aller beste skiene. - Selv om jeg ikke ser noe nå, så kan det nok være både grus og stein innimellom.

Syv centimeter snø

For selv på Mylla er snølaget ganske så tynt. Tidlig på dagen var det åtte centimeter. Men så slo været om, det ble mildere og snøen gikk over til regn.

— Men den tok ikke mye av snøen. Den ble kram og sank sammen én centimeter. Men den henger fortsatt på trærne og skaper fin vinterstemning, sier Bernstrøm som forteller at temperaturen på mandagskvelden har sunket under null og at det kommer til å være fine, raske forhold tirsdag morgen. Han rakk å kjøre fra Mylla syd til Trantjern og Åssjøen

— Det ble nøyaktig 15 kilometer. Nå får løypene ligge i fred i hele natt og sette seg mens det fryser på. Tirsdag morgen er det fast og fint og kanskje isete. Det gjelder å være forsiktig i utforkjøringene!

Lager såle i Asker

På Solli i Asker er skiforeningens løypebas i Vestmarka, Jonathan Roll, også i startgroa og i full gang med å pakke snø.

– Jeg pakker snøen sånn at vi får laget en såle. Forhåpentligvis forsvinner ikke dette med en gang, men holder seg til torsdag da det skal komme litt mer snø, sier Roll, på Skiforeningens nettside.

Været fremover på Østlandet

Vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes kan ikke love at det blir bedre skiforhold i Marka med det første.

— Det er ikke nedbør i sikte før kanskej på torsdag og fredag. Men det er foreløpig usikkert om det vil komme noe i det hele tatt, sier vakthavende meteorolog Eldbjørd Moxnes.

Snøværet gikk over til sludd og regn i lavlandet på Østlandet i løpet av mandag formiddag og det meste av snøen er borte nå. Frem mot helgen vil temperaturen holde seg på plussiden på dagen, mens det fryser på om natten.

Kaldt og sol til helgen

November har vært usedvanlig mild, men til helgen kommer hele landet til å få smake på vinteren. For vinden snur, og kald luft fra nord kommer til å gi minusgrader både dag og natt på Østlandet. Det er ikke mer snø i sikte, så det blir barfrost i lavlandet.

— Et høytrykk er under oppseiling og det kan bli en fin helg med sol og pent vær, sier meteorologen.

Vestlandet og Nordnorge

Regnbyger vil skylle inn over Vestlandet og Trøndelag den nærmeste tiden, og utover helgen går nedbøren over til sludd og snø mange steder. Til helgen blir det tørrere, men også her blir det kaldere.

Nordnorge får en god del nedbør fremover ,også gjennom helgen, med sludd på kysten og snø på Finnmarksvidda og i fjellet.

Arild Bernstrøm håper det blir mulig i å rulle i gang snøskuteren og setet sesongens første spor på Mylla allerede i løpet av mandag. Øhman Rolf

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Kom deg ut - nå er det skiføre

 2. OSLOBY

  Solfylt start på uken i Oslo

 3. NORGE

  Trodde du dette skulle vare? Da har meteorologene en dårlig beskjed.

 4. OSLOBY

  Det er skiføre i marka

 5. OSLOBY

  Glem vårfølelsen: Nå kommer det mer snø på Østlandet

 6. OSLOBY

  Neida, skisesongen var ikke over: 40 centimeter nysnø i Nordmarka