Osloby

Flere anmeldte voldtektssaker i Oslo første halvår

Oslo politidistrikt rapporterer at det i første halvdel av 2016 ble anmeldt 21 flere voldtekter eller voldtektsforsøk enn samme periode i fjor.

På mange områder viser Oslo-politiets halvårsstatistikk nedgang i kriminaliteten. Men det er en økning i voldtektssaker. Foto: Sara Johannessen, NTB Scanpix

 • NTB

Noe av økningen skyldes store sakskomplekser hvor det har blitt avdekket seksuelle overgrep mot barn med bruk av internett, og et økende antall anmeldelser av voldtekt relatert til kontakt etablert gjennom datingsider på nett, skriver Oslo-politiet i en ny rapport.

Politiet opplyser samtidig at statistikken viser svært gode resultater på prioriterte innsatsområder som rammer mange og/eller sårbare personer. Dette gjelder boliginnbrudd, lommetyverier, ran, hatkrim og familievold.

Politiets innsats i å avdekke vold i nære relasjoner har bidratt til 19,2 prosent flere anmeldelser av familievold eller vold i nære relasjoner. Dette har vært et satsingsområde for politiet.

Politiet trekker også frem den generelle nedgangen i registrert vinningskriminalitet på 10,4 prosent sammenlignet med i fjor.

I første halvdel av 2016 ble det også anmeldt rekordlave 180 personran, det laveste på fem år.

Antallet unge som begår kriminelle handlinger har økt med 66 sammenlignet med samme periode i fjor, men tallet ligger fortsatt under gjennomsnittet for de foregående fire halvårene.

 1. Les også

  Huseier fant innbruddstyven sovende på sofaen i stuen

 2. Les også

  78-åring ble ranet for 100.000 kroner på åpen gate

 3. Les også

  Hun er blitt frastjålet ni sykler på fire år

Les mer om

 1. Oslo
 2. Politiet

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Oslo: Flere unge havner i politiets registre. Volden øker. Jenter er ofre for seksuallovbrudd over tre ganger så ofte som gutter

 2. OSLOBY

  Fersk rapport: 28 prosent økning i anmeldte voldstilfeller i Oslo siden 2009

 3. OSLOBY

  Politiets krimstatistikk for 2018: Antallet unge gjengangere i Oslo økte med over 20 prosent

 4. LEDER

  Aftenposten mener: Norge trenger en handlingsplan mot vold i nære relasjoner

 5. NORGE

  Voldsom økning i tallet på anmeldte voldtekter

 6. OSLOBY

  Oslo-politiet har ikke klart å stanse utviklingen: – Det er ingen hyggelig trend