Osloby

NSB tror flere har valgt andre ruter

Tirsdag var det færre reisende og mindre kø ved spor 19 på Oslo S.

 • Nicoline Haugsvær

Tirsdag ettermiddag var køen betraktelig kortere rundt spor 19 på Oslo S. Mandag brukte pendlere flere timer på å komme seg hjem, på grunn av buss for tog grunnet arbeid på strekningen Oslo S-Kolbotn-Ski/Mysen/Ås/Moss.

— Det var ikke noe kaos tirsdag ettermiddag. Vi tror grunnen er at flere mest sannsynlig har valgt andre ruter, sier Håkon Myhre, kommunikasjonsrådgiver i NSB.

Han forteller at det var flere reisende på mandag, i tillegg til at NSB har jobbet like hardt tirsdag for å få de reisende av gårde.

— Avhengig av hvor mange ansatte vi har hatt tilgjengelige vil jeg anslå at det har vært mellom 50 og 100 ansatte i sving på spor 19 for å informere passasjerene, forteller Myhre.

Han understreker at på tross av kaoset mandag har NSB hele tiden gjort det de har kunnet, ut fra forholdene. Mandag hadde de også nok busser, men flaskehalsen var trafikksituasjonen i Dronning Eufemias gate, og busser som hopet seg opp ved Oslo S.

Myhre forteller at selv om køen var bedre tirsdag, vil det fra onsdag kjøre tog til Kolbotn for at trykket skal bli mindre på Oslo S og spor 19. Fra og med torsdag vil det også gå tog til Rosenholm, og så vil passasjerene bli flyttet over i buss derfra.

Les også:

Les også

Fremskynder åpning av togstrekning for å minske køkaos

Dro tidligere fra jobb

Mariann Holm var fornøyd med at køen både var kortere og gikk raskere tirsdag. Monica Strømdahl

— I går reiste jeg klokken fire. Da brukte jeg halvannen time, forteller Mariann Holm til Aftenposten toirsdag ettermidddag. Hun dagpendler mellom Oslo og Langhus.Mandag visste hun at det ville være buss for tog, men ble overrasket da køen startet ved rulletrappen på Oslo S. Holm var fornøyd med at køen var kortere tirsdag, men hadde også valgt å reise hjem litt tidligere for å unngå mulig kø, og takker fleksible arbeidstider.

— Man tenker jo hvorfor pendle? Men det er jo ikke noe alternativ. Det er ikke et alternativ å kjøre bil for eksempel, sier hun. Hun har hørt om flere i nærmiljøet som har avtalt å kjøre sammen til byen, men sier at når man har forskjellige rutiner på å hente på skole og i barnehage er ikke det alltid så lett heller.

Delte ut vann

Karwan Akri tar i mot vannflaske fra lokførerleder Tom Helsinghof. I går kom han seg hjem til Vestby med maxitaxi, men selv om han kom til samme tid i dag må han vente 45 minutter på buss. - Litt slitsomt, sier han. Monica Strømdahl

Passasjerer som kom på spor 19 tirsdag ettermiddag ble møtt av et mannsterkt NSB som delte ut vann, viste vei til rett kø, og dirigerte trafikken ut fra Oslo S.Morten Sandmo forteller at folk blir glad for å få med seg en vannflaske i køen. Han er egentlig lokførerleder, men nå stiller han opp for kø-kaoset.

— Alle resurser er mobilisert, forteller Tove Flobergseter, som også for anledningen deler ut vannflasker og informerer de reisende.

Hun forteller at 9000 mennesker skal reise på denne strekningen i løpet av tirsdag ettermiddag.

— Det trengs en betydelig mengde busser. Vi har nok busser, men trafikken får vi ikke gjort så mye med, sier hun.

Trafikken skaper kaos

Stian Eriksen dirigerte trafikken ut fra Oslo S. Vanligvis er han togkontrollør. - Litt moro, sier han om dagens nye arbeidoppgave. Monica Strømdahl

Togkontrollør Stian Eriksen har tatt plass i rundkjøringen mellom spor 19 og Dronning Eufemias gate. Også han forteller at det er nok busser nå, men at trafikken skaper kaos.Han forteller at mandag hadde ingen tenkt på dirigering av trafikken.

— Etter at vi begynte å dirigere personbiler og taxier ble køen bedre, sier han.

Han anbefaler folk å bruke blinklys. Da er det lettere å få hjelp.

 1. Les også

  Togfast på perrongen, eller en ledig plass i bilen?

 2. Les også

  Gjenåpner togstrekning tidligere for å minske køkaos

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Norway Cup, ferieslutt og jernbanearbeid. Frykter kaosuke i og rundt Oslo.

 2. NORGE

  NSB med «hemmelig» busstilbud - bussene kjører nesten tomme

 3. OSLOBY

  Full stans og T-banekaos i Oslo

 4. OSLOBY

  Buss for tog-trøbbel skaper sinne i sommervarmen: «Fullstendig kaos», «dårlig organisert» og «ingen informasjon»

 5. OSLOBY

  Søndag stenges Storgata for busser. Snart må også trikken ut.

 6. OSLOBY

  Nesten hele Oslo S stenger: Slik unngår du togkaos