Osloby

Oslo2022 holdt gravøl til torsdag morgen

De ansatte i Oslos OL-etat gikk på byen etter at byrådet trakk søknaden.

Det er dagen derpå for Eli Grimsby (t.v.), direktør i Oslo2022, og informasjonssjef Ingunn Olsen, som onsdag fikk sjokkbeskjeden om OL-nei. Thomas Olsen

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist

Rundt 30 mennesker har i over ett år jobbet med Oslos OL-søknad i den midlertidige kommunale etaten Oslo2022. Onsdag kveld fikk de sjokkbeskjeden om at søknaden om å arrangere vinterleker i 2022 trekkes umiddelbart.

Samlet de ansatte til pizza

Etter den hasteinnkalte pressekonferansen i Oslo rådhus samlet direktør Eli Grimsby sine ansatte til pizza og pasta på restaurant Olivia.

— Vi er en sammensveiset gjeng med godt humør og med en energi av en annen verden. Vi samlet oss på Olivia. Der vekslet det mellom tårer og latter, forteller Grimsby.

- Hvor lenge holdt dere på?

— Jeg ga meg tidlig, jeg ble hentet av min mann, forteller direktøren.

LES OGSÅ:

Les også

Slik strandet OL-drømmen på Høyres grupperom

Kom hjem da kona dro på jobb

Men flere av de ansatte hadde tydelig behov for en skikkelig debrifing etter at OL-prosjektet brått ble gravlagt onsdag. I korridorene på etatens kontor i Olav Vs gate var det mange slitne og skuffede ansikter torsdag formiddag.

Aftenposten fikk ikke lov til å intervjue eller fotografere andre enn ledelsen. Men to ansatte forteller at det ble et skikkelig gravøl der flere hadde behov for en utblåsning.

— Ble det sent?

- Sent eller tidlig, jeg møtte i hvert fall min kone i døren da jeg kom hjem i dag, sier én av de ansatte lettere galgenhumoristisk.

Se video: Lykke til videre, IOC

Møte med byråden onsdag morgen

Det er 23 midlertidig ansatte og åtte konsulenter i Oslo2022. Alle ble torsdag morgen innkalt til et møte med direktør Grimsby og kulturbyråd Hallstein Bjercke (V).

LES OGSÅ:

Les også

Dette vil byrådet likevel gjennomføre

— Det var et godt møte med alle ansatte. Vi fikk ros for at vi hadde gjort et godt utredningsarbeid. Dette arbeidet kan bidra i Oslo kommunes planlegging av idrettsanlegg og byutvikling, selv om OL-søknaden nå legges bort, forteller informasjonssjef Ingunn Olsen.

- Vi håper at byen tar vare på det gode arbeidet vi har gjort, sier informasjonssjef Ingunn Olsen i Oslo2022, etaten som nå avvikles. Thomas Olsen/Aftenposten

— Ingen blir kastet på gatenBåde hun og Grimsby beskriver opplevelsen onsdag kveld som både overraskende og uvirkelig.

— Det er ikke sånn at vi ikke har tenkt tanken om at det kunne bli nei til OL, men vi er overrasket over at avgjørelsen kom på dette tidspunktet, sier Olsen.

- Hva skjer med de ansatte?

-Ingen blir kastet på gaten sånn prompte. Vi avvikler det utadrettede arbeidet og blir nedlagt som etat. Men alle ansatte vil bli godt ivaretatt, sier Olsen, som selv har permisjon fra stillingen som informasjonssjef i vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

LES MER:

Les også

Derfor gikk de fra ja til nei i OL-saken

Får støttemeldinger fra Tromsø

Hverken hun eller Grimsby kunne onsdag si noe om når etaten blir avviklet og hva som skjer med hver enkelt ansatt. Nå handlet det meste om å avslutte kontrakter og besvare henvendelser.

LES OGSÅ:

Les også

Oslo-OL begynte som en aprilspøk i 2007

— Jeg har fått veldig mange - jeg skulle til å si kondolanser - støtteerklæringer fra både ja-folk og nei-folk. Og jeg har fått forbausende mange hilsener fra Tromsø, fra folk som synes jeg har fremstått på en god måte, sier Oslo2022s direktør Eli Grimsby.

LES MER:

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Slår sammen etater etter varsler om mulig brudd på arbeidsmiljøloven

 2. SPORT

  «Det ble for stor avstand mellom den norske folkesjelen og IOC»

 3. KULTUR

  Her blir det kunstnerkollektiv

 4. OSLOBY

  Kommunen snur: Blå får fortsatt skjenke alkohol - inntil videre

 5. OSLOBY

  Veireno trolig konkurs - kommunen overtar søppelhentingen

 6. OSLOBY

  Kritiseres for manglende åpenhet: – Forferdelig dårlig håndtering