Osloby

Slik er skiføret i og rundt Oslo julaften

Best skiføre er det i høyden, men det er også muligheter i lavlandet. Mange fikk seg en morgentur fra Sognsvann og innover til Ullevålseter julaften.

Mange tok turen opp til Sognsvann for å få seg en skitur innover i Marka julaften morgen. Astrid Løken

 • Astrid Løken
  journalist

— Føret er overraskende bra. Nesten ikke stein i løypa, sier Lars Tjerand Skåre. Han rakk en tur til Ullevålseter før den årlige grøtsamlingen med familien klokken 12.

-Føret er overraskende bra. Nesten ikke stein i løypa, sier Lars Tjerand Skåre. Han rakk en tur til Ullevålseter før den årlige grøtsamlingen med familien klokken 12. Astrid Løken

Løypebasen i Bymiljøetaten har laget en fin såle som gjør det mulig å gå på ski fra Sognsvann og innover. Flere benyttet muligheten til en morgentur i skiløypa julaften.

Juletradisjon

Ragnhild Savina Berg Aastad fikk seg en skitur til Ullevålseter før hun skulle hjem og sette svinesteken i ovnen. -Jeg prøver å få meg en skitur julaften hvert år. Barna ser på barne-TV og mannen min passer på. Programmet er stramt, men jeg rekker en tur til Ullevålseter. Så skal jeg skal hjem og lage fruktsalat og få svinesteken i ovnen, sier hun. Astrid Løken

— Jeg prøver å få meg en skitur julaften hvert år. Barna ser på barne-TV og mannen min passer på. Programmet i dag er stramt, men jeg rekker en tur til Ullevålseter. Så skal jeg skal hjem og lage fruktsalat og få svinesteken i ovnen, sier Ragnhild Savina Berg Aastad.Skiforeningen oppfordrer flere til å komme seg ut i Marka i romjulen. Det er lite snø, men det er ingen grunn til å klage.

— Føret er betraktelig bedre nå enn det var på samme tid i fjor. I fjor jul var smøretipset brodder. Så vi er veldig glade for at vi nå kan komme med en smøremelding, sier Emilie Nordskard, kommunikasjonssjef i Skiforeningen.

Lille julaften så det sik ut ved Frognerseteren. Rolf Øhman

Best i høyden

Det skal være best forhold i høyden. Løypeprepareringen er i gang.

— Vi jobber med å legge såle mange steder. I flere områder har løypebasene begynt å sette spor, sier Nordskard.

Lille julaften så det slik ut ved Tryvann. Rolf Øhman

Men det er ikke mye snø i terrenget.— Det kan være småstein og grus innimellom, så vent med å ta i bruk de nye skiene du har fått til jul, oppfordrer hun.

Mulig å gå gjennom marka på gamle ski

Skiforeningen anbefaler Ringkollen, Sollihøgda og Sørkedalen.

— På Ringkollen er det kjørt opp med scooter i treningsrunden helt til Løvlia. Enkelte steder er det også satt spor. Legger man godviljen til kan man få seg en tur gjennom Marka, fra Ringkollen, via Løvlia, til Sørkedalen, men da er det greit å ta de gamle skiene, sier hun.

Fra Sørkedalen til Heggeliseter

Også fra Sollihøgda er det bra forhold, da i Djupdalsløypa, hvor man både kan gå klassisk og skøyte.

I Gråseterveien fra Sørkedalen er det kjørt med scooter helt opp til Heggeliseter. - Her er det ikke satt spor, men det er helt fint å gå løypa inn til Heggeliseter og videre inn til Løvlia, sier Nordskard.

Hun presiserer at isen ikke er trygg over alt.

— Isen har lagt seg på noen vann, men tykkelsen varierer. Så vær forsiktig. Hold deg til staket løype, sier hun.

 1. Les også

  Klimaforsker: Det vil bli stadig mindre skiføre i Oslomarka

 2. Les også

  Disse skisentrene rundt Oslo har åpent i romjulen

 3. Les også

  Slik opplever butikkansatte Sandra Klaar (22) førjulsstresset

Erik Thaule fikk seg en morgentur med hunden Nima. - Jeg må lufte meg selv og hunden. Vi må ha en tur ut før kirketid. Trolig rekker vi en tur til Ullevålseter. Kona sørger for pinnekjøttet, men jeg må jo hjem og hjelpe til, sier Thaule. Astrid Løken

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Håp om julesnø

 2. OSLOBY

  Skiturer for enhver smak

 3. OSLOBY

  Nå kan du teste skiene i Marka

 4. OSLOBY

  Den kalde, fine tida er her. Og den blir en stund.

 5. OSLOBY

  Nå er villsnøen endelig her!

 6. OSLOBY

  Fortsatt skimuligheter i Marka