Osloby

Her skal fremtidens studenter bo

Se hvor Studentsamskipnaden planlegger å bygge studentboliger frem mot 2020.

Det såkalte tårnbygget eller høyblokken i Rolf E. Stenersens allé i Sogn studentby er renovert og utvidet med 73 nye leiligheter. Se flere bilder ved å trykke til høyre i bildekarusellen her. Rolf Øhman

 • Astrid Løken
  journalist

I denne bygningen i Betzy Kjeldsbergs vei 10 har det vært utleieboliger tidligere. SiO har kjøpt eiendommen er i gang med å bygge det om. Her skal det bli 80 studentboliger. Foto: SIO

Her, i Sandakerveien 99, planlegger SiO 200 nye boliger. Prosjektet venter på politisk behandling i Rådhuset. Felix Arkitekter AS

Om noen uker kan 160 studenter flytte inn i det renoverte og utvidede studenthuset på Sogn. F.v. Trond Bakke, SiO, byggeleder Tor Flesaker og Nina Langeland, SiO.

De første blokkene på Sogn studentby huset deltagere under OL i 1952. Etter OL flyttet studentene inn. Siden er studentbyen blitt bygget ut i flere etapper. Til påske er et knippe med nye boliger og ombygde boliger innflyttingsklare. Rolf Øhman

Det siste året har det vært hektisk byggeaktivitet i Sogn studentby. Høyblokken på området er totalrenovert og har fått ett tilbygg. Før påske innvies 148 leiligheter. 73 av dem er nye.

Lignende prosjekter står i kø over hele byen.

Hovedstyret i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) vedtok i 2011 at det skal bygges 4000 studentboliger i Oslo innen 2020. 1000 av disse er allerede ferdig bygget. 1400 boliger skal bygges mellom de nær 2500 som allerede finnes på Kringsjå.

- Jobbet på spreng

Osloby kan nå presentere hvor SiO vil plassere de 1600 som gjenstår.

- Vi har jobbet på spreng for å finne egnede tomter og gamle bygg som kan bygges om, sier Trond Bakke, direktør i SiO.

SiO har kjøpt en eiendom i Betzy Kjeldsbergs vei 10. Her skal det bli 80 nye hybler.

Sio.pdf

SiO har også kjøpt opp Blindernveien 6, som ligger mellom Teologisk Fakultet og Marienlyst skole. I dag er det parkeringsplass på tomten. Fire arkitektfirmaer startet i begynnelsen av februar arbeidet med å utrede. Her legger SiO opptil 350 hybler.På Sandaker og Storo er SiO i dialog med to private eiere om kjøp av tomt. De håper å være i mål med forhandlingene om noen uker. Her vil det være plass til et sted mellom 200 og 500 boliger.

I Sandakerveien 99 planlegges det 200 boenheter. Byggeprosjektet er ennå ikke politisk godkjent.

160 boliger er under planlegging i Trondheimsveien 25.

SiO er også i forhandlinger med det kommunale foretaket Boligbygg KF om kjøp av en bygård på Tøyen med plass til 145 boliger.

Arkitekter tegner om

I tillegg til å kjøpe nye hus og tomter, har SiO gått gjennom det de har av egne bygg.

I Apalveien 60 rett ved Blindern T-banestasjon regner de med å få plass til 60 nye hybler.

- Vi ser også på om det er mulig å fortette på Bjølsen. Hvor mange boliger det er plass til der, er foreløpig uvisst, sier Bakke.

— Innenfor reguleringen

Også i resepsjonsbygget på Kringsjå (Olav M. Troviks vei 6) er det plass til 75 nye boliger. I dag er det kontorer i bygget.

- Her kan vi bygge innenfor dagens regulering. Så disse kommer i tillegg til de 1400 vi planlegger på Kringsjå, sier han.

800.000 pr. hybel

Ifølge SiO koster det rundt 1,3 milliarder kroner å bygge 1600 studentboliger, rundt regnet 800.000 kroner for hver hybel.

Om noen uker kan 160 studenter flytte inn i det renoverte og utvidede studenthuset på Sogn. F.v. Trond Bakke, SiO, byggeleder Tor Flesaker og Nina Langeland, SiO.

- Studentboliger finansieres med 300.000 i statstilskudd og resten som lån i Husbanken så sant prosjektene godkjennes av Kunnskapsdepartementet og Husbanken, sier Bakke.- Vil dere komme i mål med de 4000 boligene innen 2020?

- De fleste boligene skal jo være på tomter vi allerede eier. Det er tempoet på vår egen utredning, godkjenning hos Plan— og bygningsetaten og politisk behandlingstid som er avgjørende. Vi har et ambisiøst program, men det er mulig å realisere det. Vi gjør det vi kan for å få det til innenfor tidsfristen, sier Bakke.

Behov for mer

Kaia Marie Rosseland, leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus, synes det er positivt at SiO er i rute med boligene de har planlagt.

- De 4000 boligene dekker godt, men markedet vil likevel ikke være mettet, mener Rosseland.

- Staten må følge opp

- Vi er opptatt av at det bygges ulike typer boliger, slik at de treffer flere grupper. Og så må staten følge opp med støtteordninger. Vårt mål er at det skal bygges enda flere, bedre og billigere studentboliger i Oslo.

 1. Les også

  UiO innrømmer ulovlig datalagring

 2. Les også

  Øst/vest-skillet lever i Sykkel-Oslo

 3. Les også

  Verkebyllen Chateau Neuf

 4. Les også

  Studentene pakkes tettere på Kringsjå

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Eiendomskongen Olav Thon: - Jeg kunne klart meg fint som minstepensjonist

 2. OSLOBY

  I sommer får du fiskegaranti i Marka

 3. OSLOBY

  Hvordan lurer du storørreten? Stig Werner lærer deg «å lese» et vann, effektiv kasteteknikk og smarte knep med sluk, dupp og metemark.

 4. OSLOBY

  Historiske Osloby: En gang hadde vi fabrikker

 5. OSLOBY

  Her er markafiskernes hemmelige gromvann

 6. OSLOBY

  - Det hadde vært deilig å gå i shorts av og til