Osloby

FORSKJELLIGE HOBBYER:

BYGGERE

¨ Modeller som kjøpes i hobby— og modellforretninger. Biler, båter, fly eller figurer, som settes sammen etter tegninger. Males og dekoreres med merker. Bygging av modeller som lokomotiver, vogner, jernbaneinstallasjoner, landskap, hus, mennesker, båter, biler. Enten som stort anlegg eller et lite miljø eller landskap rundt en kort skinnegang - et diorama. Modelljernbaneforeningen i Norge

har mange lokalforeninger - også en i Oslo. Alle størrelser og prisklasser, ferdig montert eller byggesett. Motortyper: elektriske, bensin eller damp. Her er noen foreninger: Oslo Modellbilklubb.

Norsk Modell SpeedBåt Forbund

Både Norsk Aero Klubb og Norsk Luftsportsforbund har egne modellflygrupper med et utall lokallag. Å lage skalakopier av forskjellige båttyper helt fra bunnen av, krever kunnskap og fingerferdighet. Det finnes også byggesett. Her er noen foreninger:

Maritim Modellklubb

Norsk Modellseilforening

Norsk Forlishistorisk forening.

Figurbygging

(Warhammer) Det meste er i plast, men også i metall. Poenget er å male så realistisk som mulig, med mange fine detaljer. Figurene kan settes inn i et miljø, et diorama. Figurene brukes i ulike former for spill (Warhammer), settes opp på en bordplate etter bestemte regler.

SAMLERE

De aller fleste mennesker har på ett eller annet tidspunkt samlet på ett eller annet, men noen gjør det til en bobby og en livsstil. Skandia Internasjonal Samlerforening (dansk) har en liste med 136 objekter (og mange undergrupper) som medlemmene samler på.

Frimerker.

Norsk Filatelistforbund har en rekke lokale klubber. Oslo Filatelistklubb er den eldste og har eksistert siden 1886.

Mynter. Norsk Numismatisk Forening

Kort. Forum for kortskaller

Norsk Telekortklubb

Pins. Norsk Pinsklubb

Dukker. Dukker i Norden

KJØRETØYER I FULL STØRRELSE

Bil og båt er ofte gjenstand for lidenskapelig dyrking. De aller fleste kjente merkene har sin egen forening eller klubb. Morgan-klubb, DKW-klubb, VW-klubb, Gammelsaabens venner, Ford Taunus klubben eller Norsk Volvo Amazon Klubb. De fleste av disse klubbene har egne web-sider. Det finnes også et utall veteranbilklubber (www.norskveteranvognklubb.no) På båtsiden kan nevnes Seilskøyteklubben Colin Archer, Norsk Willingklubb, Classiske motorbåter, Classisk Treseiler klub eller Furuholmen Motor Yacht Club. Også tog og fly har magnetisk tiltrekningskraft på mange, spesielt hvis de er av edel årgang. I Oslo-området kan nevnes den smalsporede museumsbanen Urskog-Hølandsbanen (Tertitten) i Sørum og Krøderbanen mellom Vikersund og Krøderen. Dakota Norway er en stiftelse som tar vare på en av luftens klassiske arbeidshester DC3 Dakota. Her er noen foreninger

Norsk Aeroklubb

Dakota Norway

Grønne fingre

Norsk Roseforening

Norsk Bonsai selskap

Norsk Orkide forening

Norsk Fuchsia Selskap

Oslo Sukkulent Forening

Norsk Soppforening

Nyttevekstforeningen

Teatersport/Rollespill

Stiftelsen Norske rollespill

Teatersport drives i foreninger, lag og i ulike sosiale sammenhenger.

Brettspill

Oslo Backgammonklubb

Ludoligaen

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Han snekrer rampene til Arctic Challenge

 2. OSLOBY

  Full rulle fra Voksenkollen

 3. OSLOBY

  Bakedag på Bogstad

 4. OSLOBY

  Din guide til sommer-Oslo

 5. OSLOBY

  - Plutselig ble det helt mørkt

 6. OSLOBY

  - Jeg grep pulverapparatet og løp ut