Osloby

Hva med en fjøl med plass til nettbrett?

Sprudlende idéer fra fire omreisende kokker er inne for snarlig landing på kjøkkenbenken.

Kokkene i FCC vet hvor skaftet skal stå og slipekanten begynne, sier de. Se bilder i saken eller i bildekarusellen til høyre her. Signe Dons

 • Edel Bakkemoen
  Journalist

Helt nytt: Brødrister med radio og dockingstation lanseres før jul. Signe Dons

Skapserien The Hide fra det svenske firmaet Stolt. Se mer på www.stoltfurnishings.com Signe Dons

Skjærefjøl med plass til nettbrett eller mobiltelefon. Her kan man lese oppskrifter uten å bla om med kniven. Signe Dons

Enkel idé: Heng kjøkkenredskaper på en veggplate i tre! "Kitchen Wall" er laget av danske Anders Astrup Andersen, som studerer industridesign ved Universitetet i Lund. Signe Dons

Hete nyheter for folk som har lyst til å svinge seg på kjøkkenet – direkte fra møbelmessen i Stockholm:

afp000477372.jpg Signe Dons

The Flying Culinary Circus (FCC) har startet eget merke. I mai lanseres de første produktene i en utstyrsserie som de håper skal gjøre det ekstra morsomt å lage mat.Matartistene bød på mønstret toast med tomatsyltetøy på standen som Northern Lighting – flyvedyktig norsk produsent av stemningsbelysning – hadde stelt i stand, da de trakk nyheten ut av ermet og serverte den til Osloby.

Toasten kom fra en fancy nyskapning med flere funksjoner: En kombinert brødrister og radio med plass til mobilen. Maskinen er under utvikling. Den blir nok klar til julehandelen.

Kjøkkengøy

Som verdens første og eneste omreisende kokkegruppe har de muntre nordmenn opparbeidet en spesiell ekspertise innen kjøkken. Tilsammen har de 50 års erfaring fra 40 land. Det begynte som en hobby med et oppdrag i New York i 2005. Verden ville ha brød og sirkus, og det ble fort 200 reisedøgn i året. Under det internasjonale motto Share the Fun of Cooking!

— Kokkeboken vi utga på forlaget Press i 2011 brukes nå som en uhøytidelig lærebok. Kongen bruker den også. Vi ønsker å ta kokekunsten tilbake – til moroa. Det er vår visjon, og den

Bambusplaten måler digitalt opptil fem kilo. Kjøkkenvekten kan også måle i milliliter. Signe Dons

overfører vi til de nye produktene, sier Trond Svendgård.

Produktene komponerer de selv. De får dem laget der det passer dem best. De velger objekter de synes er bra å ha, og prøver å gjøre dem noen hakk smartere. Slik de synes de burde fungere hjemme hos folk flest.

— Kjøkkenet er en møteplass hvor man skal snakke, le og ha det gøy samtidig som man lager mat der. Man skal ikke være redd for å prøve noe nytt, sier Jørgen Kramplund Arnesen.

Helt nytt: Brødrister med radio og dockingstation lanseres før jul. Signe Dons

«Toast-printer»Nå prøver de ut muligheten til å lage mønstre, bokstaver og ord på brødskiven. Slik at den kan serveres rykende fersk med noen innbrente ord for dagen, eller kanskje en kaffekopp. Altså kun som illustrasjon, eller illusjon.

— Vi skal lage diverse motiver som kan gi en god start på dagen. Kanskje værmeldingen? Motivene kommer på metallplater som kan skiftes ut. Det medfølger også en liten bok med oppskrifter på kanapeer som alle kan lage. Nå jobber vi med å få den beste lyd i høyttaleren. Den skal være på Tivoli-nivå, forteller Trond Svendgård.

Skapserien The Hide fra det svenske firmaet Stolt. Se mer på www.stoltfurnishings.com Signe Dons

Koster flesk?— Vi satser på kvalitet, og det koster endel. Men dette blir merkevarer med en historie; fem serier med ulike produkter innad. De skal selges i flere utstyrsforretninger, og vi oppretter egen nettbutikk, sier produktsjef Jonas Paulsen, tidligere Norgesmester i surfing.

I mai kommer således en knivserie med håndtak av myk gummi og slipekanten på ønsket sted, skjærefjøl i to størrelser – med plass til nettbrett eller smarttelefon, pastamaskin med pastatørker, vinkjøler, urtepotter med «drivhuseffekt».

Enkel idé: Heng kjøkkenredskaper på en veggplate i tre! "Kitchen Wall" er laget av danske Anders Astrup Andersen, som studerer industridesign ved Universitetet i Lund. Signe Dons

Twist— Det er bare beynnelsen. Vi har hele tiden hatt lyst til å utvikle egne produkter. Praktiske – med en twist. Nå er tiden inne. Vi får fange ideéne etter hvert som de kommer, sier produktutviklerne.

De snakker om å lage en pepperkvern. Kunsten er å få pepperen til å smake like pikant som når den er behandlet med lure kokkeknep. Det kan bli litt flisespikking når ideer skal snekres sammen, men garantert ingen sagmugg på gulvet. The Flying Culinary Circus kan ikke ha mugg i manesjen.

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Som 9-åring inviterte han hele klassen i bursdag. Ingen kom. I dag får han til det statsministeren drømmer om.

 2. KULTUR

  Vi har testet Netflix for personlig transport

 3. A-MAGASINET

  Bli med til Norges mest alternative samfunn

 4. REISE

  Her MÅ du spise i Berlin: Dette er kulinarisk Formel 1

 5. A-MAGASINET

  Hva er disse hersens DAB-greiene?

 6. A-MAGASINET

  - Vi er bare sammen og koser oss. Er ikke det god nok ferie, da?