Osloby

Fire påsatte bilbranner på Godlia i Oslo

Fire biler ble påtent i samme gate i et boligområde på Godlia i Oslo natt til søndag. Bilene ble totalskadet, og det var fare for spredning til flere hus.

Alle nødetater ble sendt til Godlia i Oslo da fire biler ble satt i brann med fare for spredning til bygninger. Politiet ba beboere holde vinduer lukket. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

 • NTB
 • Andreas Bakke Foss
  Journalist

Samtlige bilbranner skjedde i Stordamveien på Godlia, opplyser politiet.

Den første meldingen om brannene kom inn til politiet klokken 2.48. Søndag morgen er ingen pågrepet i saken.

– Vi har få vitneobservasjoner. Det er ellers ingenting som tyder på noe annet enn at bilene var tilfeldig valgt, sier operasjonsleder Christian Engeseth til NTB.

Bilbrannene natt til søndag var i Stordamveien på Godlia. Det var totalt fire biler som brant på tre forskjellige steder i området. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

To av bilene sto i private oppkjørsler og svært nær boliger. Det var totalt fire biler som brant på tre forskjellige steder i området.

– Det var åpenbart påtent når så mange biler begynner å brenne samtidig. Vi søkte etter gjerningsmenn i området med helikopter og mange enheter, men uten resultat. Nå har vi tauet inn de utbrente bilene og vil fortsette videre med undersøkelser og taktisk etterforskning, sier operasjonslederen ved 4-tiden søndag morgen.

Bilbrannene natt til søndag var i Stordamveien på Godlia. Det var totalt fire biler som brant på tre forskjellige steder i området. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

 • Tre bilbranner på under to timer i Oslo

Situasjonen kunne oppleves som skremmende, med stor røykutvikling og alle nødetater på stedet.

– Vi evakuerte ingen, men det var mye røykutvikling, så beboere ble bedt om å holde vinduer lukket. Fra den ene bilbrannen ble det spredning til en garasje, fra en annen spredte det seg til en hekk, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannene, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Han sier også at det ble hørt en rekke høye smell i området, som skal ha vært lyden av dekk og bilruter som sprakk på grunn av brannene.

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Fem biler brant natt til mandag. Nå krever Jan Bøhler svar på hvor mange brannstiftere som faktisk blir tatt.

 2. OSLOBY

  Fjerde bilbrann på under et døgn

 3. NORGE

  Trolig påsatte bilbranner i Oslo i natt – titall kjøretøy skadet

 4. VERDEN

  Her går maskerte menn fra bil til bil og tenner på

 5. NORGE

  Brann i 17 biler i Kvinesdal

 6. NORGE

  Brann i fem biler i Oslo i natt