Osloby

TV-danser (37) tiltalt for ni voldtekter - skal ha dopet ned, truet og brukt vold mot flere av ofrene

OSLO TINGRETT (Aftenposten) Mannen soner allerede fengselsstraff for to voldtekter. Skal ha voldtatt mens han ventet på voldtektsdom.

37-åringens forsvarer Djordje Borojevic i samtale med bistandsadvokat Anne-Kristine Bohinen. Henrik Arneberg

 • Henrik Arneberg

Den tiltalte har vært en profilert danser som har medvirket både på TV2 og NRK. Han var også modellspeider.

Nå er han nok en gang tiltalt for å ha voldtatt en rekke unge kvinner.

Mannen ankom tingretten pent antrukket i hvit skjorte, blå V-genser og mørke bukser. Han fulgte nøye med da statsadvokat Guro Hansson Bull, som aktorerer saken, leste opp den tre sider lange tiltalebeslutningen.

Tips til saken? Kontakt oss her!

Erkjente ikke straffskyld

I retten erkjente 37-åringen ikke straffskyld for noen av voldtektene mot de totalt ni fornærmede kvinnene.

Han erkjente kun punkt syv i tiltalebeslutningen som dreier seg om oppbevaring av rundt 7 gram hasj.

Mannen har hele tiden hevdet sin uskyld, og har anket saken som han nå soner dommen for til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Påtalemyndigheten mener imidlertid at en av voldtektene han nå er tiltalt for skjedde bare fire dager etter denne rettsaken ble avsluttet i april i fjor.

— Han har hatt en stor kontaktflate til nye kvinner via sin jobb. Mange unge kvinner ble lovet jobb, men dette skjedde ikke når de møtte opp, sa Hansson Bull innledningsvis.

Statsadvokat Guro Hansson Bull.

— Lokket hjem med musikkvideo

Aktor forklarte at 37-åringen kom i kontakt med to av de ni kvinnene på badestranden Huk i Oslo. Forholdene går tilbake til 2006. De to kvinnene var da 18 og 19 år gamle.

— De har forklart at de møtte tiltalte på Huk i Oslo. At de hadde hatt noe kontakt på sosiale medier, og at tiltalte spurte om de ville være med i en musikkvideo. Etter å ha møttes på Huk, ble begge med tiltalte hjem for en audition. Han ga dem noe å drikke der, deretter forholdt han seg som i tiltalen, sier Hansson Bull.

Ifølge tiltalen ble kvinnene dopet ned og voldtatt.

Statsadvokaten opplyste at mange av de eldre forholdene i tiltalebeslutningen, blant annet overnevnte, ble anmeldt til politiet etter at den forrige voldtektssaken mot 37-åringen ble omtalt i mediene.

Les også. Voldtektsdømt TV-danser anmeldt for flere overgrep

- Dopet ned og voldtok sofasurfer

Flere av ofrene skal ha blitt voldtatt i mannens leiilighet i Oslo, blant annet en britisk tobarnsmor som kom i kontakt med mannen via en nettside som tilbyr sine medlemmer muligheten til å overnatte gratis på en sofa når de er ute og reiser.

— Voldtekten skjedde mens hun var på Norges-ferie med barna. Hun skulle sove på sofaen til tiltalte, men etter å ha delt en flaske vin følte hun seg sløv, sier Hansson Bull.

Ifølge tiltalen ble kvinnen voldtatt uten å kunne gjøre motstand: «Hun var ute av stand til å motsette seg handlingen fordi hun var beruset og/eller fordi han overrumplet henne mens hun lå på magen».

Rettsaken foregår i sal 250 i Oslo tingrett. I midten står politiadvokat Andreas Strand.

I retten forklarte den britiske småbarnsmoren at hun valgte å bo hos mannen fordi han oppga å ha en kvinnelig samboer, samt delt omsorg for sin ni år gamle sønn.

— Jeg kom med barna til leiligheten hans og fikk beskjed om å være stille på grunn av naboene. Vi gikk inn, jeg tok på barna pyjamas og la dem på et soverom. Deretter bestemte vi oss for å dele en flaske jeg hadde med i gave, noe som er vanlig når man benytter seg av couchsurfing, sier kvinnen.

Hun sier mannen tok med vinen på kjøkkenet for å åpne den, og at han ble borte en stund. Etter å ha drukket et halvt glass følte hun seg svimmel. Deretter skal han ha forgrepet seg på henne.

Kvinnen anmeldte også 37-åringen for overgrep mot barna sine, men dette er henlagt etter bevisets stilling.

Trine Rjukan er bistandsadvokat for fem av kvinnene. Aas, Erlend

— Voldtok og drapstruet på Burger King

Tiltalebeslutningen beskriver totalt ni voldtekter begått i perioden fra 2002 frem til mai 2014.

Et annet punkt gjelder voldtekt av en kvinne inne på toalettet på Burger King i Karl Johans gate i Oslo.

«Mens han gjennomførte samleiet uttalte han blant annet "hold kjeft, eller så dreper jeg deg", eller lignende, alt mens kvinnen gråt og sa hun ikke ville, og gjorde den motstand hun var i stand til» , ifølge tiltalen.

— Kvinnen har forklart at hun kjente tiltalte fra tidligere av. At de hadde et veddemål om at hun ikke turde å gå inn på et herretoalett. At hun gikk inn på toalettet, og at mannen forholdt seg som i tiltalen, sier statsadvokaten.

En annen voldtekt skal ha skjedd i en leilighet i Spania. Offeret var en kvinnelig kollega.

«Kvinnen forsøkte å vri seg unna, gråt og ga verbalt uttrykk for at hun ikke ville, men ga etter hvert opp å gjøre motstand», står det i tiltalepunktet.

Skal ha mishandlet samboeren

Et annet punkt gjelder også voldtekt, grov vold og mishandling av hans samboer gjennom åtte måneder i 2009. Ifølge tiltalen skal kvinnen blant annet ha blitt tvunget til å sette seg i et glovarmt badekar, blitt knivtruet og slått så hardt i hodet at hun fikk hjernerystelse.

Mannen er også tiltalt for å ha oppbevart narkotika og for tyveri.

Statsadvokat Guro Hansson Bull har varslet påstand om forvaringsstraff på 15 år med minstetid på 10 år, fordi hun mener det er fare for gjentakelse

Det er satt av 21 dager til saken i Oslo tingrett. Rundt 50 personer er innkalt som vitner.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Fornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere kulturprofil

 2. OSLOBY

  21 års forvaring for Kopseng

 3. OSLOBY

  Tiltalt i voldtektssak: – Hun ville være med på leken, men tålte ikke konsekvensene

 4. OSLOBY

  18-åring i retten tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo – risikerer 15 års fengsel

 5. OSLOBY

  Forklarte seg i voldtektssak: – Det verste var å få vennene mine mot meg

 6. NORGE

  Tiltale: Brødre voldtok 14-åring flere ganger