Osloby

Hallen full av modellfly

EKEBERG. Se opp for fly i lav høyde hvis du er inne i Ekeberghallen søndag.

Thorbjørn Jespersen og resten av Cirrus RC Flyklubb skal fly innendørs på søndag.

 • Kjersti Eriksen
 • June K. Ragnif Ratnes Shanmugappirabu

Hver høst i 25 år har de stått ute på Ekebergsletta med fjernkontrollene sine og hutret, men de siste tre årene har de leid Ekeberghallen og flydd innendørs også. Denne helgen arrangerer Cirrus RC flyklubb sin årlige oppvisning og konkurranse.Publikum kan vente seg mye moro, for modellfly er ikke hva de en gang var. — Det har skjedd en revolusjon for elektromotorer og batteriteknologi, sier en entusiastisk Thorbjørn Jespersen i Cirrus. Små fly som er enkle å styre, og som flyr sakte og kontrollert, har nemlig dukket opp de siste årene.- De kan utføre akrobatiske øvelser som roller, looper og de kan stå og henge som helikoptre. Det er grunnen til at de er så populære, sier Jespersen.

Trekker PS2-ungdom

Og så er de fine å fly med innendørs. Det er populært vinterstid. Men de lette, nye modellene har også en annen fordel: De har en tiltrekningskraft på de yngre. Stort sett er det godt voksne mennesker som holder på med modellfly.- For Play Station-ungdom er modellfly naturlig. Det er en mulighet til å prøve det i virkeligheten, og det gir en helt annen opplevelse, og en helt annen adrenalinrus, sier Jespersen, som er imponert over koordinasjonen ungdommen har. Kjønnsfordelingen har det imidlertid ikke skjedd så mye med.

Show og marked

— Den er vel ca. 95 prosent menn, sier Jespersen. I fjor var mellom 200 og 300 mennesker innom Ekeberghallen for å se modellfly i konkurranse og i rene flyshow. I år er det dessuten salgsutstilling og bruktmarked. Hobbyforretninger viser frem det siste på modellflyfronten, fra radiostyrte modeller under 100 gram, til store utendørsmodeller. Hvor mange som kommer, kan Jespersen ikke svare på.- Det er vi ganske spente på.

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Arrangementer med mer enn 50 er ikke lov. I Oslo skal 700 ha eksamen under samme tak.

 2. LANGRENN

  Chris Jespersen var på vei mot sensasjon: – Seieren røk i fallet

 3. SPORT

  Stav må flyttes til Sandneshallen, der blir det gratis inngang

 4. FOTBALL

  NFF varsler gjennomgang av Sembs rolle

 5. LANGRENN

  Chris Jespersen: - Jeg burde vist meg mer frem

 6. NORGE

  Hever styrtet småfly i Svolvær