Osloby

25-åring tiltalt for syv drapsforsøk

En 25 år gammel mann som løsnet tre skudd utenfor utestedet Blå i Oslo i fjor sommer, er nå tiltalt for tilsammen syv drapsforsøk.

Politiet fikk melding om at fire personer skal være skutt på utestedet Blå i Oslo natt til søndag 9. juli i fjor. Audun Braastad / NTB Scanpix

 • NTB

Påtalemyndigheten mener 25-åringen er så farlig at forvaring muligens må til, skriver VG.

Det var natt til 9. juli i fjor at 25-åringen løsnet skudd ved utestedets inngangsparti.

 • Politiet: Mannen siktet etter Blå-skyting skal ha følt seg «utsatt» etter en tidligere hendelse

To dørvakter, en mannlig ansatt ved utestedet samt en mann og en kvinne som var gjester, ble truffet av skuddene, ifølge tiltalen. I tillegg skal mannen ha skutt mot tre andre personer.

– Tilfeldig at ingen ble drept

– Skytingen på Blå ser vi på som veldig alvorlig. Det er helt tilfeldig at ikke noen ble langt mer alvorlig skadet eller drept, sier statsadvokat Monica Krag Pettersen til avisen.

Her blir den 25 år gamle mannen pågrepet av politiet i en drosje kort tid etter skytingen utenfor Blå. Christina Liu (Tipser)

25-åringen har forklart at han begynte å skyte fordi han ble avvist av dørvakten. Han var da påvirket av alkohol og flere narkotiske stoffer, ifølge statsadvokaten.

Mannen erkjenner å ha skutt, men nekter straffskyld for drapsforsøk.

– Han er skuffet over at det er tatt ut tiltale på drapsforsøk, han ønsket å skyte for å skremme, sier 25-åringens forsvarer, advokat Stian Mæland.

Vurderer forvaring

Mannen er tidligere straffedømt for grov vold, ran, narkotikabesittelse, vold mot politiet og en rekke trusler mot både politifolk og sivile.

Ifølge tiltalen har han også vært voldelig mot og truet politibetjenter, fengselsbetjenter og medfanger. Det er bakgrunnen for at statsadvokaten har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring når rettssaken kommer opp for Oslo tingrett. Ifølge avisen starter trolig rettssaken i løpet av høsten.

Les mer om

 1. Vold
 2. Krim
 3. Oslo

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Tiltalt mann (25) risikerer forvaring for drapsforsøk mot syv personer

 2. OSLOBY

  Etterlyst for tre drapsforsøk i seks år

 3. NORGE

  Varsler påstand om forvaring for 18-åring etter drapet på Varhaug i fjor

 4. OSLOBY

  Blå-skytingen i 2017 skal opp i Høyesterett

 5. NORGE

  Manshaus tiltalt for drap og terrorhandling

 6. OSLOBY

  Ansetter 30 nye politifolk og plasserer ut mobile politiposter i Oslo øst