Osloby

Mann innrømmer overgrep mot mindreårige i Oslo-klubb

En person som hadde tillitsverv i en fotballklubb i Oslo, er varetektsfengslet og mistenkt for overgrep mot mindreårige.

 • Kurt B. M. Haugli
 • Marianne Stensland

Klubben bekrefter forholdet overfor Aftenposten. En talsperson for klubben ønsker ikke å si mer om saken av hensyn til de involverte.

Mannen i 20-årene som er mistenkt for seksuelle overgrep mot to mindreårige spillere i klubben, ble varetektsfengslet for fire uker sist lørdag. Retten begrunner varetektsfengslingen med at det er fare for at mannen vil unndra seg straff.

Han kan eventuelt slippes fra varetekt før dette dersom påtalemyndigheten anser det som mulig.

Ifølge fengslingskjennelsen skal den siktede mannen i politiavhør ha erkjent forholdene. Han erkjente også straffskyld i fengslingsmøtet.

To mindreårige

Mannen er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang med to mindreårige på et av lagene han hadde et ansvar for. Overgrepene skal, ifølge fengslingskjennelsen, ha foregått via mobilappen Snapchat.

Mannen skal ha vært involvert i flere av barne- og ungdomslagene i klubben. Ifølge kjennelsen må han ha opparbeidet seg stor lojalitet hos ofrene for å kunne gjennomføre forholdene siktelsen gjelder.

– Jeg vil ikke kommentere denne saken utover det som står i kjennelsen. Min klient motsetter seg ikke fengsling og erkjenner forholdene som han er konfrontert med, sier mannens forsvarer, Heidi Ysen, til Aftenposten.

Klubben har nå satt i gang informasjonssamtaler med berørte foreldre og utøvere i klubben.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Overgrep
 2. Krim
 3. Oslo

Relevante artikler

 1. NORGE

  Forsvinningssaken: Politiet jakter på flere medhjelpere og vurderte flere pågripelser da Tom Hagen ble pågrepet og siktet

 2. NORGE

  SMS-bevis var en del av grunnlaget for å fengsle Tom Hagen

 3. NORGE

  Vurderte flere pågripelser da Tom Hagen ble pågrepet

 4. NORGE

  Siktet erkjenner straffskyld for kirkebrannen på Dombås

 5. NORGE

  19-åring siktet for å ha planlagt å knivstikke tilfeldige mennesker på Fløyen

 6. NORGE

  Tom Hagen er løslatt, men fortsatt siktet