Osloby

Mann innrømmer overgrep mot mindreårige i Oslo-klubb

En person som hadde tillitsverv i en fotballklubb i Oslo, er varetektsfengslet og mistenkt for overgrep mot mindreårige.

 • Kurt B. M. Haugli

Klubben bekrefter forholdet overfor Aftenposten. En talsperson for klubben ønsker ikke å si mer om saken av hensyn til de involverte.

Mannen i 20-årene som er mistenkt for seksuelle overgrep mot to mindreårige spillere i klubben, ble varetektsfengslet for fire uker sist lørdag. Retten begrunner varetektsfengslingen med at det er fare for at mannen vil unndra seg straff.

Han kan eventuelt slippes fra varetekt før dette dersom påtalemyndigheten anser det som mulig.

Ifølge fengslingskjennelsen skal den siktede mannen i politiavhør ha erkjent forholdene. Han erkjente også straffskyld i fengslingsmøtet.

To mindreårige

Mannen er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang med to mindreårige på et av lagene han hadde et ansvar for. Overgrepene skal, ifølge fengslingskjennelsen, ha foregått via mobilappen Snapchat.

Mannen skal ha vært involvert i flere av barne- og ungdomslagene i klubben. Ifølge kjennelsen må han ha opparbeidet seg stor lojalitet hos ofrene for å kunne gjennomføre forholdene siktelsen gjelder.

– Jeg vil ikke kommentere denne saken utover det som står i kjennelsen. Min klient motsetter seg ikke fengsling og erkjenner forholdene som han er konfrontert med, sier mannens forsvarer, Heidi Ysen, til Aftenposten.

Klubben har nå satt i gang informasjonssamtaler med berørte foreldre og utøvere i klubben.

Les mer om

 1. Overgrep
 2. Krim
 3. Oslo

Relevante artikler

 1. NORGE

  Forsvinningssaken: Politiet jakter på flere medhjelpere og vurderte flere pågripelser da Tom Hagen ble pågrepet og siktet

 2. POLITIKK

  Mann siktet for trusler mot Frp-topp

 3. NORGE

  To menn siktet for seksuell omgang med dyr. Den ene med hunder.

 4. NORGE

  Mann siktet for å ha finansiert en terrororganisasjon

 5. NORGE

  SMS-bevis var en del av grunnlaget for å fengsle Tom Hagen

 6. NORGE

  Siktet erkjenner straffskyld for kirkebrannen på Dombås