Osloby

Smil! Ta en selfie! Øya 2014 er herved åpnet

Flere tusen publikummere strømmet inn på det nye festivalområdet.

Nikolaos Zantalis og Pernille Andreassen gjør som mange andre: De stopper opp og tar en selfie før de går videre inn på det nye festivalområdet. Olav Eggesvik

 • Olav Eggesvik
  Journalist

Tut-tut! Selfie-toget går! Øyafestivalen har trådløst nett for å ta unna alle Instagram- og Facebook-oppdateringene. Olav Eggesvik

Fra venstre: Søstrene Karoline (24) og Marie (21) Hoff trivdes på det nye festivalområdet i Tøyenparken onsdag. -Det er mye mer plass enn i fjor, mener Karoline. Olav Eggesvik

Det sto kake klar da dørene åpnet på den første dagen av årets Øyafestival. Nytt av året er beliggenheten i Tøyenparken, noe som ikke har gått upåaktet hen hos enkelte av naboene.

Del dine Øya-bilder med oss ved å bruke #apøya

Les også: Her er lesernes Øya-bilder

I et vindu like ved inngangen har en nabo hengt opp en oppfordring om at festivalen skal komme seg ut av parken. Andre naboer i samme blokk, har hengt opp det som tilsynelatende er støtteerklæringer til festivalen, eller i alle fall et signal om at de ikke er enige med naboen under.

Naboenes delte meninger var festivaldeltagernes minste bekymring da de i går strømmet gjennom porten som åpnet klokken ett. De fleste gikk rett til Amfiet, men stoppet først for å ta en selfie foran en stor statue av Øya-logoen. Bakken i Tøyenparken var full av festivaldeltagere som hadde kommet tidlig for å få med seg Monica Heldals åpningskonsert. Blant dem var søstrene Karoline (24) og Marie (21) Hoff.

— Jeg bor bare to minutter unna festivalen, men er en av naboene som setter pris på dette, sier Karoline, litt høyt over musikken fra scenen.

Eget matområde

— I fjor synes jeg det var så trangt at jeg var i tvil om jeg skulle kjøpe billett i år. Det har de heldigvis løst. Og så er jeg veldig imponert over matutvalget! sier Karoline.

I år er det et eget matområde på festivalen. Der har flere aktører fra Mathallen og andre satt sammen en variert, økologisk meny. Øyafestivalen er etter hvert også blitt godt kjent for maten. Det er også bedre plass på årets festival, noe flere la merke til. Og så er terrenget mer kupert.

Terrenget hadde ikke ført til de store skadene i går ettermiddag. I sanitetsteltet var alt som normalt, med kun noen få biestikk og gnagsår.

— Førsteinntrykket mitt er at det virker som om det er veldig mye mer plass, sier Karoline Hoff (24). Hun har tatt med seg lillesøsteren Marie (21) fra Lillehammer, som aldri har vært på Øyafestivalen før. Søstrene Hoff liker det de ser.

— Det ser absolutt bra ut! utbryter Marie.

Og det var inntrykket til de fleste Aftenposten traff på området i går, tidlig på ettermiddagen. Folk så ut til å storkose seg i det naturlig amfiet i Tøyenparken, der de myste mot solen og helte ned øl i plastglass. Den koster i år 78 kroner halvliteren. For dem som vil ha noe alkoholfritt å drikke, kan man kjøpe brus til 45 kroner halvliteren.

— Å besøke festivaler er det man bør gjøre på sommeren, mener Marie. Karoline er enig. Og Øyafestivalen, den er spesiell.

— Denne festivalen er begynnelsen på slutten av sommerferien, sier Karoline.

Tre på Øya:

Hva synes du om festivalområdet i Tøyenparken?

Jonas Sagedal og Cato Olastuen: Så langt virker det veldig bra. Det er mye mer plass, og veldig smart at de har samlet alt av mat og sitteplasser i et eget område. Dette ser lovende ut. Men kanskje vi savner noen ruiner som man ikke kan stå på?

Jonas Sagedal og Cato Olastuen: Så langt virker det veldig bra. Det er mye mer plass, og veldig smart at de har samlet alt av mat og sitteplasser i et eget område. Dette ser lovende ut. Men kanskje vi savner noen ruiner som man ikke kan stå på?

Linn Barholt og Cathrine Hansen:Det blir spennende! Vi kom akkurat, og har bare rukket å kjøpe en iste. Tøyenparken har et naturlig amfi, så det blir nok bra for å se konserter. Vi tror det blir kjempebra. Det er større område, og litt mer kupert terreng.

Linn Barholt og Cathrine Hansen: Det blir spennende! Vi kom akkurat, og har bare rukket å kjøpe en iste. Tøyenparken har et naturlig amfi, så det blir nok bra for å se konserter. Vi tror det blir kjempebra. Det er større område, og litt mer kupert terreng.

Gry Bråtømyr:Jeg synes det er kjempefint! Det er luftig, og så mange høyder og mange fine scener. Det er også godt tilrettelagt for servering og publikum. Jeg gleder meg veldig! Om det skulle være noe jeg savnet, så er det vannspeilet. Men det vil nok ikke bry meg utover festivalen.

Gry Bråtømyr: Jeg synes det er kjempefint! Det er luftig, og så mange høyder og mange fine scener. Det er også godt tilrettelagt for servering og publikum. Jeg gleder meg veldig! Om det skulle være noe jeg savnet, så er det vannspeilet. Men det vil nok ikke bry meg utover festivalen.

 1. Les også

  Se Don Martin guide deg på Tøyen

 2. Les også

  En realitetsorientering om den forferdelige Øyafestivalen

 3. Les også

  Her ser du konsertene live

 4. Les også

  Øyafestivalens artister – backstage

 5. Les også

  Bli med på omvisning på Øyafestivalen på Tøyen

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Oslo-festival utvider

 2. KULTUR

  Strålende sol og bading nær scenen: Se bildene fra Kadettens første dag

 3. OSLOBY

  5 tips for å overleve Øyafestivalen

 4. KULTUR

  Én festival ble utsolgt på noen få sekunder. Billettene fyker unna før festivalsommeren.

 5. A-MAGASINET

  Bookingsjef på Øya om absurde kontrakter og avlysninger

 6. A-MAGASINET

  Det skulle bli tidenes fest. Men så bommet de på ett av de syv festivalbudene.