Osloby

Glem å ta med denne på Oslo-festivaler

Festvalsjef: Helt uaktuelt å ha med selfie-stick på vår festival.

NEI, NEI OG ATTER NEI! En rekke festivaler forbyr gjestene sine å bruke selfiestang. Øya-festivalen i Oslo har foreløpig ikke bestemt seg, men festivalen Over Oslo og by:larm har satt ned foten. © George.M / Microstock / NTB Scanpix

 • Henrik Arneberg

De fleste festivaler har lenge hatt flaggforbud — og nå følger også selfiestangforbud etter hos flere.

Aftenposten skrev tidligere i år at julens store gavehit, selfiestenger, er bannlyst på en rekke sportsarrangementer i utlandet.

Les egen sak: Tottenham bannlyser selfiestenger

Farlige og visuelt forstyrrende

Denne uken ble det kjent at Slottsfjellfestivalen i Tønsberg forbyr selfiestang, også omtalt som det ultimate uttrykket for narsissisme, i sommer.

- Vi ser veldig gjerne at alle gjenstander som kan ødelegge festivalopplevelsen blir igjen hjemme. «Selfiestangen» står nå på den lista, sier Slottsfjells pressesjef Siri Narverud Moen til NRK.

Slottsfjell mener at mobilstengene - som brukes til å ta bedre selvportretter så vel som bilder av bandet på scenen - kan være både farlige og visuelt forstyrrende for andre konsertgjengere.

Slottsfjell er på ingen måte den første festvalen som velger å forby den populære stangen. Bergensfest er klare med et forbud mot selfiestangbruk, mens Tons of Rock-festivalen vurderer det samme, ifølge NRK.

Les også: Er dette verdens kuleste «selfie»?

OK! Slik, uten stang, ønsker arrangørene av festivalen Over Oslo at gjestene skal ta sefies. Karina Rønning

Ulovlig på Oslo-festivaler

En kjapp ringerunde til de største Oslo-festivalene viser at heller ikke arrangørene i hovedstaden ønsker den omdiskuterte stangen velkommen.

— Det er uaktuelt hos oss. Og dårlig humør. Ellers er det meste lov, sier Lars Petter Fosdahl, festivalsjef for Over Oslo, en festival som arrangeres på Grefesenkollen i midten av juni.

- Hvorfor?

— At folk står med en stang over hodet på vedkommende som står foran virker ikke som en veldig god ide. Vi er verdens beste selfiefestival, men det er utsikten folk vil ha med seg i bakgrunnen. Trenger ikke stang da, sier Fosdahl.

Les også: Tok fotograf Wilse Norges første selfie?

FY! En rekke festivaler i Oslo og resten av Norge forbyr denne stangen. icafreitas - Fotolia

Slagvåpen

Heller ikke på Bylarm, som er igang for fullt i Oslo denne uken, er selfiestangen ønsket.

Sjekk guiden: Våre anbefalinger til Bylarm

— Vaktene vil ikke godta at folk tar med seg en selfiestang inn på konsertområdene. Det gjelder først og fremst fordi de kan benyttes som våpen. Men det er selvfølgelig også forstyrrende under konsertene, sier Bylarm-pressekontakt Celine Ryel.

- Våre telt på Youngstorget fremstår også som intime innendørs klubb-venues, og det er ikke naturlig å tillate selfiestang der, legger hun til.

Oppfordringen hennes til publikum er å benytte selfiestangen i byen, men legge den fra seg før konsertene starter.

Øya-festivalen har foreløpig ikke tatt stilling til et forbud.

— Vi har ikke konkludert om dette. Det som er forbudt å ta med på Øya er hovedsaklig det samme som man ikke får ha med inn på andre store konsertarrangementer. Vi kommer nok til å ta en prat internt om dette utover våren, men jeg er usikker hva vi ender opp med, sier pr-sjef for Øyafestivalen, Jonas Prangerød .

Osloby har forsøkt å komme i kontakt med arrangørene av Norwegian Wood, men har ikke lykkes å få en kommentar.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tottenham bannlyser selfiestenger

 2. OSLOBY

  Festivalåret 2018 er allerede godt i gang

 3. KULTUR

  Disse fem sørger for sommerfesten

 4. OSLOBY

  Utsolgt festival frykter svartebørs

 5. OSLOBY

  Dette er Oslos nye «it»-festival

 6. KULTUR

  Jo, visst kan du gå på konserter i sommer! Her er vår guide til festivaler over hele landet.