Osloby

Oslo: Mangler 12 brannmenn til enhver tid

 • Stein Erik Kirkebøen

sp9a0800-veaoN5RTT8.jpg Borgen, �rn E.

 • Den viser det vi har sagt hele tiden. Analysen er ikke overraskende, sier hovedvernebud Ole André Olsvik om Risiko-og sårbarhetsanalyseen for brannvesenet i Oslo.

Lenge har ansatte i Brann— og redningsetaten advart mot at de er for få og for dårlig utstyrt. De mener at det til enhver tid bør være 63 personer på vakt, mens det i dag er 51. Med andre ord mener de at Oslo til enhver tid har 12 brannmenn for lite.

Nå får de støtte i en Risiko-og sårbarhetsanalyse (ROS) som nylig er gjennomført, skriver dittOslo.no. Kort oppsummert slår den fast at det er for få brannmenn i Oslo - færre enn både Göteborg og København kommune som begge har færre innbyggere enn Oslo - og at de er for dårlig utstyrt. Beredskapen er mest sårbar sørøst i Oslo.

Men det er mer:

— Blant annet er stasjonene for små. Det betyr at biler som skulle vært på ytterstasjonene må stå andre steder, sier Olsvik til dittOslo. Han mener politikerne nå må ta tak i suituasjonen.

Den politikeren som har hovedansvar for situasjonen er byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby. Selv om hun mener beredskapen i Oslo er god, er hun ikke overrasket over konklusjonen i undersøkelsen: - Men vi må sikre en opptrapping av beredskapen som følger utviklingen av befolkningsveksten. Spesielt der befolkningsveksten øker mest, sier hun til dittOslo. Hun peker også på at det i revidert budsjett er lagt inn økede bevilgninger til brannvesenet.

Trenger utstyr

— Det er bevilget penger til å gjennomføre en nødrehabilitering av Hovedbrannstasjonen. Flere utrykningsbiler og bedre reservemateriell er bestilt etter at vi fikk en tilleggsbevilgning til dette i 2014. Det er behov for å heve investeringsnivået for beredskapsmateriell i årene fremover, sier brannsjef Jon Myrvoldhaug til dittOslo.,

Etter den nå fremlagte ROS, er neste trinn i gjennomgangen av brann- og redningsetaten en rapport som kun tar for seg beredskapen og forslag til løsninger. Denne skal foreligge 1. mars neste år.

 1. Les også

  Brannvesenet: Kritisk behov for nytt utstyr

 2. Les også

  Brannvesenets varslingssystem lå nede i 14 timer

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Boligbrann på Hellerud under kontroll

 2. OSLOBY

  Vannet fosset ned fra taket. 2400 kvm. med møbelbutikk ble rammet.

 3. OSLOBY

  Oslo-bygg rammet av stor vannlekkasje - igjen

 4. OSLOBY

  Full fyr - full kontroll. Brannbilmønstring på Youngstorget

 5. OSLOBY

  Bygning totalskadet på Abildsø i Oslo

 6. OSLOBY

  Enorme nedbørsmengder over Oslo-området