Osloby

- Fant nazistisk løpeseddel i bønnerom på Høyskolen

 • Hans O. Torgersen
 • Christian Sørgjerd

Thee-Yezen Al Obaide er sjokkert over løpeseddelen, men samtidig glad for at det var ham, ikke en 19 år gammel fersk student, som fant den. Tor G. Stenersen

 • Vi opplever drittslenging jevnlig. Men så grovt som dette, der også jøder inkluderes i hetsen, er nytt, sier norsk-irakske Thee-Yezen Al Obaide.

Thee-Yezen Al Obaide har ansvaret for å se til det ene av to bønnerom på Høgskolen i Oslo og Akershus' avdeling i Pilestredet i Oslo sentrum.

Han forteller at han mandag fant en løpeseddel fra den svenske nazigruppen Nordiska motstandsrörelsen på oppslagstavlen i bønnerommet.

— Jeg har en rutine hvor jeg hver dag går innom og rydder. Etter det ber jeg. Det gjorde jeg også i dag. På vei ut la jeg merke til noe som hang på den ene info-tavlen. Jeg gikk bort og leste, og det som sto der, var sjokkerende, sier han.

På Facebook-gruppen for muslimske studenter på Høyskolen, uttrykker flere bekymring.

Dette er løpeseddelen Thee-Yezen Al Obaide forteller at han fant i bønnerommet. Privat

— Mange gir uttrykk for at de er redde med bakgrunn i situasjonen etter Paris-terroren. Vi opplever drittslenging jevnlig. Men så grovt, der også jøder inkluderes i samme setning, er nytt, sier Al Obaide.- Dette er et angrep på både muslimer og jøder. Hvis nazister har tenkt å angripe norske jøder, må de forbi oss først, sier han.

Al Obaide var forrige mandag en av arrangørene av motdemonstrasjonen mot forsøket på å starte en norsk avdeling av den anti-islamske tyske bevegelsen «Pegida». Der demonstrerte han sammen med blant andre forstander Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn og Oslo-biskop Ole C. Kvarme.

Militant bevegelse

Nordiska motstandsrörelsen ledes fra Sverige, men har også bånd til norske nazister.

— Denne «motstandsbeveglsen» er en militant, nynazistisk bevegelse, som ledes av en tidligere drapsdømt svenske. De har stått bak en rekke voldshandlinger i Sverige, sier Tor Bach, redaktør i Nettmagasinet Vepsen.

Det var norske tilhengere av Nordiska motstandsrörelsen som fikk beslaglagt en rekke ulovlige skytevåpen, blant annet automatvåpen, da politiet slo til mot dem i Stavanger før jul.

Oslo-politiets kriminalvakt og operasjonssentral kjenner ikke til saken med løpeseddelen da Aftenposten tok kontakt.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  - Muslimer anmelder ikke hatkriminalitet. De har null tillit til at politiet tar det alvorlig.

 2. A-MAGASINET

  Etter at muslimske Thee Yezen (34) sto frem som skeiv, har han blitt truet på livet og må bruke voldsalarm: – Når man går inn for å forandre en ukultur, vil det alltid være noen som blir provosert.

 3. VERDEN

  Stefan Löfven brukte sin egen personlig historie for å angripe nazister

 4. KULTUR

  Regissør Thee Yezen Al-Obaide fikk lyst til å skrike høyt da han intervjuet barn til filmen sin

 5. VERDEN

  Nazistene marsjerte i Göteborg: 35 personer er pågrepet

 6. OSLOBY

  Demonstrerte mot terror og for ytringsfrihet