Osloby

Oslopolitiet får 40 millioner i «trussel-kompensasjon»

Nesten 40 millioner, det er prisen Oslo-politiet har måttet betale for at trusselnivået ble hevet i fjor høst. Nå får det pengene tilbake fra staten.

Intensivert vakthold som følge av hevet trusselnivå har kostet Oslo-politiet dyrt. Nå får det 38,8 millioner i kompensasjon av justisministeren. Karl Martin Jakobsen

 • Stein Erik Kirkebøen

I Revidert Nasjonalbudsjett som legges frem førstkommende tirsdag, kommer justisminister Anders Anundsen med en gave på 38,8 millioner til Oslo-politiet. Det er kompensasjon for ekstra utgifter i forbindelse med at trusselnivået ble hevet og vakthold rundt en rekke bygninger og institusjoner ble intensivert, skriver VG. Hvis Stortinget godtar det reviderte budsjettet, kan Oslo-politiet ha millionene på konto 1. juli.

– Dette er fantastiske nyheter og en stor dag for Oslo-politiets og hovedstadens innbyggere, sier politimester Hans Sverre Sjøvold til VG:

Justis— og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) begrunner den ekstraordinære bevilgningen med at det har vært en utfordring for Oslo-politiet med den kraftige økningen i vakthold siden trusselnivået ble hevet.

– Disse nesten 40 millioner kronene, er en gavepakke til Oslo-politiet slik at den økte beredskapen ikke skal gå ut over andre viktige politioppgaver. Oslo står også med alle sine institusjoner i en helt spesiell stilling i forhold til landet for øvrig. Det økte vaktholdet har krevd ekstra mye politikraft, sier Anders Anundsen.

 1. Les også

  Politi-ressurser går til vakthold

 2. Les også

  Fortsatt ekstra sikkerhetstiltak i Oslo etter København-terror

 3. Les også

  Skjerpet sikkerhet før Nobelkonserten

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Oslo-politiet bruker over 100 årsverk på vakthold

 2. OSLOBY

  Politi-ressurser går til vakthold

 3. NORGE

  Politiet vil ha slutt på bevæpningen

 4. POLITIKK

  Skroter poseavgiften, men gir deg dyrere strøm

 5. NORGE

  Anders Anundsen mener mediene er opptatt av å finne negative vinklinger på sakene. Her er eksemplene som viser at han tar feil.

 6. NORGE

  Nå må politiet og PST varsle om all bruk av mobilovervåking