Osloby

- Jeg liker røffe riff og røffe tekster

 • Lars Keilhau

- Du er sannsynligvis glad i jobben din — blir det hardt å ta perm i tre måneder?

- Jeg er veldig glad i jobben, men også i døtrene mine, så jeg gleder meg. Men du kommer til å finne meg på Twitter og Facebook når noe engasjerer meg.

- Det er vel ikke blitt mye tid til familieliv med så mye kveldskultur rundt seg?

- Jeg kunne gått på kulturarrangementer hver eneste kveld. Som ungkar og spellemann kunne Trond Giske være med på mye moro da han var kulturminister. Men det går ikke når du har familie. Jeg prøver å være hjemme så mye som mulig, og hovedregelen er at jeg henter i barnehagen annenhver dag.

- Hva er kulturbyrådens yndlingskultur?

Bare en vanlig svart kaffe til byråden, takk. Lars Keilhau, alle

- Jeg er ganske altetende, men først og fremst rock. Jeg vokste opp med foreldre som lærte meg å like Rolling Stones. Så ble det grunge: Nirvana og Pearl Jam. Og Metallica. Dessuten Raga Rockers og DumDum Boys. Men jeg var aldri oppslukt i ett band.- Det var da, hva med nå?

- Oslo Ess og OnklP & De Fjerne Slektningene — noe av det bedre vi har hatt i denne byen på mange år. Jeg liker røffe riff og røffe tekster.

- Noe helt annet: Hvordan reagerte du det sekundet du fikk vite at det ble nei til OL? På forhånd hadde du jo sagt at det eneste argumentet mot OL ville være at vi kunne få i overkant sterk nasjonalfølelse.

- Jeg ble voldsomt skuffet, forbanna og overrasket. Det var jeg noen dager. Men i min jobb har du ikke tid til å være skuffet og forbanna, du må videre.

- Men nå som du har pappaperm, får du kjempegod tid til å være skuffet og forbanna!

- Hehe. Det har vel ikke døtrene mine særlig glede av.

- Du har Munch på mobil-dekselet ditt. Hvor glad er du i Lambda?

- Jeg elsker Lambda! Jeg kan ikke fatte hvorfor partiet mitt var imot det.

- Du uttrykte ikke like stor begeistring da jeg ringte deg om støtte til Litteraturhuset for ett år siden. «Jeg vil heller prioritere tilbudet til barn på Tøyen og i Groruddalen enn til kultureliten på Frogner», var blant de litt rå uttalelsene du kom med - og som du fikk kritikk for. Angrer du?

- Ikke på at jeg gikk imot støtte, men noen av formuleringene var nok litt flåsete, ja. Men det er noen sannheter i dem også.

- Hvis du fikk det akkurat som du ville, uavhengig av budsjetter og andre partier - hva ville du gjort på kulturfronten i Oslo?

- Jeg har en stor «hårete» drøm, og det er at Oslo skal bli talentenes by på linje med London, Berlin, San Francisco og Austin, som jeg sammenligner oss med. Det skal være lov å prøve, feile og være annerledes - dyrke mangfoldet - uten at man blir sett ned på.

- Enda en ting å tenke på under permisjonen!

- Javisst!

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  De borgerlige og Rødt ga byrådet symbolsk kilevink

 2. NORGE

  KrF til kamp mot dagens pappaperm: – Bør fjerne fedrekvoten på sikt

 3. OSLOBY

  Det viktigste på Øyafestivalen er tross alt publikum

 4. OSLOBY

  Mer teater til barn og unge i 2018

 5. DEBATT

  Jeg skal bli pappa, men får ikke lov til å ta pappaperm

 6. KULTUR

  Utsetter åpningen av nye Munchmuseet