Osloby

Trente seg til lærlingeplass

Etter flere avslag på søknad om lærlingeplass fikk Ugur Erkøk plass i Jobbsjansen. Nå har samtlige ni deltagere fått jobb eller lærlingeplass.

Sohail Akram, Ugur Erkøk og Jeyakeethan Balasingam tror ikke at de ville ha klart å finne lærlingeplass uten Jobbsjansen. LINA WINGE

 • Forf>lina Winge (foto)
 • <forf>wasim K. Riaz <

— Jeg fikk aldri svar på mine søknader om lærlingeplass - jeg heter jo Sohail Akram. Derfor er jeg glad for at jeg fikk denne muligheten, sier den norsk-pakistanske 20-åringen.Mandag begynner han som lærling hos Hafslund.- Det ville ha vært veldig vanskelig å skaffe lærlingeplass på egen hånd, sier norsk-tyrkiske Ugur Erkøk (19).- Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten denne muligheten. Slike prosjekter er absolutt noe å satse på, sier tamilske Jeyakeethan Balasingam (21).

Vekterjobb

I åtte måneder har ni ungdommer, de fleste med minoritetsbakgrunn, fått arbeidstrening i Hafslund og i Vålerenga mot rasisme. De har blant annet arrangert fotballturneringer, fotballskole og gitt fotballtrening til SFO-unger ved Valle Hovin.Fire av ungdommene hadde tatt elektrolinje fra videregående skole før de begynte på Jobbsjansen. De har vært ute på jobb med montørene i Hafslund. Alle fire har nå fått lærlingeplass i selskapet. Tre har gått på vekterkurs. To har jobbet som kundebehandlere. De har nå fått jobb som vekter eller kundebehandler hos Hafslund.- Det er svært hyggelig at alle som har fullført prosjektet kommer seg videre, sier prosjektleder Lars Eirik Eggen.Opprinnelig var det 11 ungdommer som fikk sjansen. To av dem falt av underveis. Eggen er likevel fornøyd med at så mange har fullført. De unge har fått dagpenger fra Nav under prosjektet.

Nytt kull

Jobbsjansen har vært så stor suksess at det er allerede bestemt å ta inn et nytt kull fra høsten. Etter planen skal 20 ungdommer få denne muligheten, og flere bedrifter er interessert i å gi jobb eller lærlingeplass til dem som fullfører prosjektet.- Store bedrifter som ICA, Entra og Hurtigruta Carglass er interessert i å hjelpe unge inn i arbeidsmarkedet. Dermed kan vi også ta inn flere ungdommer, sier Eggen.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Fra hjemmeværende til yrkesaktiv på ett år

 2. POLITIKK

  Ap-lederen liker midlertidige ansettelser i kommunene, men ikke i privat sektor

 3. OSLOBY

  Nå går de sammen for å løfte Grønland med hver sin milliongave

 4. FOTBALL

  Riseth og Myggen blir landslagssjefer

 5. MENINGER

  Vålerenga har aldri vært viktigere

 6. FOTBALL

  Statsminister Erna Solberg om Brannsjansen: – Dette er en veldig flott løsning