Osloby

Oslo setter ny rekord i utvisning av kriminelle

Oslopolitiet satser titalls millioner på kontroll av utlendinger. Det har ført til rekordmange utvisninger av kriminelle utlendinger.

 • Oslo (ntb)

I løpet av de fire siste månedene i fjor, ble det opprettet 834 utvisningssaker i hovedstaden, skriver VG. I samme periode året før var tallet 464.

Politimester Hans Sverre Sjøvold er ikke i tvil om at dette skyldes de 32 nye operative stillingene som er øremerket til dette saksområdet.

– Vi har effektivisert systemet vårt og møter personene der de til enhver tid er. De ekstra pengene vi har fått bruker vi på å rigge et godt system hvor vi ser utlendingsfeltet under ett og har igangsatt flere forskjellige prosjekter, sier Sjøvold.

Satsingen, som startet etter sommeren, koster 30 millioner kroner. Den går rett inn i det som er en av de største utfordringene for politiet i Oslo, såkalte multikriminelle utenlandske statsborgere. Etterlyste kriminelle utvises umiddelbart, og politiet går etter den organiserte kriminaliteten.

– Det er de kriminelle som er her uten grunn, vi skal pågripe. Vi stigmatiserer derfor ikke noen grupper, men går på individnivå, sier stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland politistasjon.

 1. Les også

  Politiet har bedt UDI om å utvise 4000 utlendinger - men sakene blir liggende

 2. Les også

  Store politistyrker måtte roe asylopprør på Trandum

 3. Les også

  Venter flere opprør som på Trandum

 4. Les også

  Innsattopprør på Trandum kom overraskende på politiet

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Snøkåt og skiklar?

 2. OSLOBY

  Dette er Oslos nærmeste høyfjell

 3. OSLOBY

  Okkupantene i Hausmanns gate kan bli kastet på dør etter 16 år

 4. OSLOBY

  Ble bortvist fra sitt eget hjem av politiet. Ikke gyldig, mener retten.

 5. OSLOBY

  Utested-eier: - Vi vil gjerne ha politiet på besøk oftere

 6. OSLOBY

  Valgsirkus på hjemmebane