Osloby

Øl og verdensrekord i Kollen

I fjor var det 10–12.000 tilskuere på søndagens hopprenn. Krise! Det var det dårligste fremmøtet på over hundre år. I helgen skal Holmenkollen ta revansje!

Orkesterplass. I "Gjerdalensvingen", noen meter fra femmilsløypa, har brødrene Njål og Gard Gjerdalen etablert sin jubelleir sammen med Joachim og Petter Sjulstad. Deres favoritt, Tord Asle Gjerdalen henger mellom trærne sammen med det norske flagget. Monica Strømdahl

 • Stein Erik Kirkebøen

Flagget er på plass. Fra Camp Gjerdalen skal det heies på alle, men mest på Tord Asle Gjerdalen, bronsevinnerne fra VM for to år siden. Monica Strømdahl

— Vi har allerede solgt mer enn halvparten av de 25 000 tribunebillettene i bakken, og vet at mange bestemmer seg i siste liten, sier kommunikasjonssjef Mette Ø. Habberstad, som blant annet lokker med gode værvarsler, øltelt på lørdag og verdensrekord i hopping på søndag.

Les også

Hvilket av disse Kollen-bildene skal vinne?

— Vi kan ikke konkurrere med Vikersund i lengde, så vi satser på antall. Søndag skal vi forsøke å slå gjeldende verdensrekord i antall hoppere i luften på en gang. Den er på fire, vi satser på å ha fem i svevet samtidig, sier Habberstad.

I telt

Men på lørdag foretrekker mange livet ute langs sporet.

— Dokker e' tidlig ute, hilser Finn Hågen Krogh da han tirsdag formiddag peser opp de tunge bakkene til Frognerseteren og ser at Gard og Njål Gjerdalen, brødrene til femmilshåpet Tord Asle, er i ferd med å etablere Camp Gjerdalen i svingen med samme navn.

... om litt er kaffen klar. Under femmila er det ordentlig kokekaffe som gjelder. Monica Strømdahl

— Navnet er nesten helt offisielt, og vi satser på å samle et tresifret antall supportere på lørdag, sier Gard mens han bakser med å få heist et digert norsk flagg mellom grantrærne.- Vi var her for første gang under VM. Det var en fantastisk stemning før og under løpet da, og vi håper det kommer halvparten så mange denne gangen. Da blir det bra, sier Njål.

Brødrene forsikrer at de og deres venner heier på alle som passerer, også svensker og andre harde konkurrenter.

— Men vi heier så klart mest på brutter'n. Det heter jo ikke "Vi-heier-på-alle-svingen", sier de to muntre herrene.

Publikumssvikt

Skiforeningen tok publikumssvikten i fjor på alvor, og våger ikke å stole på at det er nok å presentere ferske, norske verdensmestre. Habberstad summerer opp endringer og nyheter som er kommet som et resultat av alle møtene som er blitt holdt siden mai i fjor.

"Do you have a russian flagg?" Dimitrij Japarov hadde ikke med seg flagg på treningsturen, og kunne ikke hjelpe Gard (til. v.) og Njål Gjerdalen, som mangler et russisk flagg i leiren. Monica Strømdahl

— For det første har vi tatt kritikken av høye billettpriser på alvor, vi har halvert billettprisene og forenklet tilbudet.- Vi etablerer to lekeområder for barn, der vil vi også låner ut ski.

— Vi skal ha et stort telt hvor vi drar i gang med levende musikk og ølservering klokken 17 på lørdag.

— Vi skal ha en handlegate i arenaen hvor det blant annet skal selges friluftsklær.

— Mattilbudet blir utvidet og forbedret. Vi skal fortsatt ha pølse og vaffel, men i tillegg kommer sunn og kortreist mat som helstekt pattegris, økologiske wraps og ferske bakevarer.

— Fallskjermhopperne er tilbake i bakken! De har vært savnet, men i år kommer de dalende igjen, fem stykker med et digert norsk flagg.

Og brødrene Gjerdalen gleder seg: - Tord Asle er i form!

 1. Les også

  Nesten utsolgt på Barnas Holmenkolldag

 2. Les også

  Fargerikt dyreliv i Kollen

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Privatlagsmanager: - Konflikten med langrennslandslaget har roet seg

 2. NORGE

  – Folk tror jeg er helt gal

 3. OSLOBY

  Her er skibokforfatternes markatips

 4. OSLOBY

  «Hva Oslo er? MMM!»

 5. OSLOBY

  Sørkedalen – mitt eldorado

 6. OSLOBY

  - Inne, men likevel utenfor