Osloby

Byens første Miljøfyrtårn-restaurant

Restaurant Gamle Raadhus og Grosch Café er byens første miljøfyrtårn i restaurantbransjen.

Miljøbyråd Guri Melbyoverrakte restauratør Jørn Lie diplom som viser at Gamle Raadhus og Grosch er byens første miljøfyrtårn i restaurantbransjen. Hans Oscar Fossum og Eirik Strøm Lillebø er også glade for utmerkelsen. Tiril Haarsaker

  • Hilde Bjørhovde
    Journalist

Under åpningen av årets lutefisksesong på Restaurant Gamle Raadhus torsdag, overrakte den ferske miljøbyråden Guri Melby diplom som synlig bevis på serveringsstedene nye status som miljøfyrtårn.

-Vi er stolte over å være først, sier restaurantsjef Jørn Lie på Restaurant Gamle Raadhus.

-Det viktigste er å gjøre det lettere å ta miljøvennlige valg, sa Guri Melby.

-For å redusere utslipp og ta vare på biologisk mangfold, er vi avhengig av at organisasjoner er villige til å ta i et tak.Gamle Raadhus oppfyller ambisiøse miljøkrav og fortjener miljøfyrtårnsertifisering, sa byråden.

-Vi er bevisst på å tenke miljø i det daglige når det gjelder energibruk og kildesortering. Vi er stolte over at et etablissement som har eksistert siden 1641 kan bli miljøsertifisert og håper mange andre i bransjen blir inspirert!

Relevante artikler

  1. OSLOBY

    Tøyenløftet: Slik får du aldri se Tøyen torg

  2. SULTEN

    Bra mat på Gamle Raadhus

  3. NORGE

    Stadig flere fullfører videregående skole

  4. POLITIKK

    – Vi fremstår som om vi er brukt som en brikke

  5. DEBATT

    Guri Melby bør bejuble vårt PC-vedtak

  6. A-MAGASINET

    Gjøril Songvoll i «Mitt Oslo»: - Dette hotellet slår Grand ned i støvlene