Osloby

Bærumskvinne dømt til syv og et halvt års fengsel for narkotikaforbrytelser

En 45 år gammel kvinne fra Bærum er dømt til syv og et halvt års fengsel for oppbevaring og produksjon av store mengder narkotika.

 • Lars Molteberg Glomnes
 • NTB

Hun er også dømt til inndragning av produksjonsutstyret samt inndragning av over 60.000 kroner som ble funnet på ulike steder i de to leilighetene hun benyttet til produksjon av cannabisplanter.

Les også

Kvinne (45) skal ha drevet to cannabisplantasjer og oppbevart store mengder narkotika

Kvinnen er kjent skyldig i å ha oppbevart 3,1 kilo amfetamin/metamfetamin, 230 gram kokain og 3,5 kilo hasj, samt 4,8 kilo cannabisplanter, samt for ulovlig oppbevaring, tilvirkning og for å ha overdratt narkotika.

Politiet fant i mai 2014 amfetaminet, kokainet, hasjen og 1,1 kilo cannabisplanter i kvinnens hjem og en mindre mengde cannabisplanter i en bil. På to andre adresser ble det funnet henholdsvis 24 og 56 cannabisplanter.

Påtalemyndigheten mente kvinnen hadde installert teknisk utstyr og dyrket og drev fram cannabisplantene på de to adressene i Oslo.

Retten fant det hevet over enhver tvil at kvinnen var skyldig i samtlige punkter i tiltalen. Kun i inndragningsspørsmålet der retten ikke fant det bevist at kvinnen hadde hatt befatning med narkotika utover det kontantbeløpet som ble funnet i leiligheten, ble aktors påstand ikke tatt til følge. Opprinnelig ville aktor inndra opptil 700.000 kroner.

Siden kvinnen kun hadde tilstått deler av forholdet, ble tilståelsesrabatten redusert til seks måneder.

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Arkitekter aksjonerte mot Statsbygg

 2. OSLOBY

  Disse hønene symboliserer det egentlige tøyenløftet

 3. OSLOBY

  Nedre Foss Gård åpner først om et år

 4. OSLOBY

  SV med nytt Tøyenløfte: Vil ha midlertidig flerbrukshall på Tøyen til neste år

 5. OSLOBY

  Byrådet krever tilbake penger fra private Oslo-barnehager

 6. OSLOBY

  Vinterlykke i byen