Osloby

Tyver tok gullmedalje

Midt på natten snek tyvene seg inn i kolonihagen, opp på verandaen til diskoskasteren Einar Kristian Tveitå og tok NM-medaljen hans.

 • >tone Georgsen (foto)
 • Åshild Breian<br

Nøkler til bil og leilighet, NM-gullmedalje, kastsko for konkurranser, treningstøy, lommebok og mobiltelefon lå igjen i to ryggsekker i en overbygget veranda på baksiden av Einar Kristian Tveitås hytte i Rodeløkka kolonihage. Hyttaligger i utkanten av kolonihagen, men det er piggtråd på alle gjerdene rundt. Porten inn til kolonihagen er låst om natten.Natt til søndag, mens familien sov bak den tynne ytterveggen, romsterte tyver på verandaen. De kastet ut det de ikke ville ha av sekkene, spiste et eple fra hagen og forsvant.-Det var en ren forglemmelse at sekkene lå der, men det er utrolig frekt at noen bare valgte ut tingene de ville ha og gikk sin vei. Jeg kan ikke forstå hva noen skal med kastsko og brukt treningstøy i min størrelse, sier Tveitå.Tyvene var nok knapt klar over at de også fikk med seg en gullmedalje fra NM i diskos. Den lå i en sidelomme på treningssekken. Tveitå er fire ganger norgesmester.

Eplet levert politiet

Det er ikke første gang det er tyveri i kolonihagen. Folk har blitt frastjålet gjenstander i stuen mens de tok middagsluren på soverommet.-Det var til og med noen som skrudde ned en parabolantenne fra taket på en av hyttene, sier Camilla Tveitå.-Vi ble utsatt for simpelt tyveri. Det var jo ingen som ble skadet, men det skaper utrolig mye bry for oss.Eplet er nå levert til politiet siden det bør finnes fingeravtrykk på det.-Da jeg kom med eplet visste ikke damen på politiet hva hun skulle med det. Det ble tatt i mot, men hun trodde ikke de fikk bruk for det, forteller Camilla Tveitå.-Det burde være enkelt å sjekke fingeravtrykkene mot et register. Det blir veldig destruktivt hvis politiet ikke prøver å finne ut hvem det er. Ett tyveri er ikke så alvorlig. Men dette skjer flere ganger hver dag — hele året. Da blir det ganske alvorlig. Jeg mener slike saker bør gis høy prioritet.

 1. Les også

  Riksadvokaten krever at tyvene i Oslo blir tatt

 2. Les også

  Risikofritt å være tyv i Oslo

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Bombemistenkt tatt etter skyteepisode i New Jersey

 2. A-MAGASINET

  Bunkerfest og tåregass. Det er nok å kritisere politisjefen i Oslo for.

 3. A-MAGASINET

  Noen vinterkvelder er så kalde at de spør hverandre: «Kommer vi til å våkne igjen?»

 4. A-MAGASINET

  Historien om Siw, del 5: Ingen velger å bli engel

 5. OSLOBY

  - Vi har bare sett begynnelsen: Elsykkelsalget har doblet seg hvert år - snart tar det av.

 6. OSLOBY

  Onsdag skal vi få vasket oss