Osloby

Høyres nye stjerneskudd er klippet og klar for Tinget

Høyre maler Oslo-benken blå. Det gir plass til nye stjerneskudd.

Stefan Heggelund klippet seg hos Mahzar Safarzadeh i går. Han er foreløpig kanskje mest kjent som kjæresten til Hadia Tajik (Ap), men Høyre-politikeren beskrives både som et politisk talent og som et kommunikasjonstalent. I går tydet alt på at Heggelund får drømmen oppfylt og tar plass på en blå Oslo-benk på Stortinget. Rolf Øhman

 • Hanne Mellingsæter
  Journalist

— Litt kortere her, og litt på toppen, men bare litt, forklarer Høyre-politiker Stefan Heggelund og viser med fingrene.

28-åringen sitter i frisørstolen på valgdagen. Selv om han har vært inne på meningsmålinger som viser en knallblå Oslo-benk i lang tid, turte han ikke senke skuldrene før sent i går kveld, da det ble klart at han har fått plass på Oslo-benken i Stortinget.

Les også

«Oslo er Erna-land»

— Det viktigste er at vi får ny borgerlig regjering, sier mannen Erna Solberg har beskrevet som en utrolig god retoriker, et talent som tar partiets landsmøter med sjarm og vidd.

Anne Enger og Kristin Halvorsen

Stefan Heggelund er halvt svensk. Han vokste opp på Røa. Tidlig fikk han vekket sitt politiske engasjement.

— Hele familien er glad i å diskutere høylytt og med følelser. Nyttårsselskapene hos oss er en stor politisk krangel, sier Heggelund.

Som 9-åring satt Stefan Heggelund oppe hele valgnatten for å følge med på hvordan det gikk med nabo og daværende Sp-leder Anne Enger. I går var det Heggelunds tur til å kjenne sommerfugler i magen. Timene på dagen gikk blant annet med til å være listebærer. Rolf Øhman

I 1993 holdt den da 9 år gamle gutten seg våken valgnatten for å heie på nabo og tidligere Sp-leder Anne Enger. Som 13-åring meldte han seg inn i Sosialistisk Ungdom, mest på grunn av Kristin Halvorsen, men to år senere meldte han overgang til Oslo Høyre etter det han beskriver som en stor ideologisk oppvåkning. Han nikker til beskrivelsen «politisk nerd».— Da jeg fant ut at spørretimen ble sendt på TV, hendte det at jeg skulket skolen, innrømmer Heggelund.

Kjæreste med Hadia Tajik

Nettopp skole er et av områdene Høyre-politikeren er mest opptatt av.

- Jeg har en mamma som er lærer og ønsker å gi lærerne det løftet de fortjener. Lærere ønsker som alle andre å gjøre en så god jobb som mulig, derfor må vi sikre rett til etter- og videreutdanning, sier Heggelund.

I tillegg til skole, vil han løfte debatten om kollektivtrafikk i storbyregionene. Og ser man stort på det, trekker Heggelund frem generasjonsregnskapet som en viktig sak. For å bevare velferdsstaten må vi både jobbe mer, lenger og tåle egenbetaling på mindre alvorlige helseinngrep som for eksempel å fikse inngrodd tånegl, mener 28-åringen.

Før jul gjorde han og kjæresten Hadia Tajik det offentlig kjent at de var nettopp det. Kjærester. Og selv om Heggelund synes Arbeiderpartiet er et maktarrogant parti, og sier han heller hadde stemt på Rødt eller SV, klarer han ikke å se at den politiske uenigheten på hjemmebane skal være noe å henge seg opp i.

— Vi tar ikke uenighet veldig personlig. Jeg blir litt overrasket over hvor mange som faktisk er overrasket over at kjærligheten fnyser av politiske skillelinjer.

Blir sur på Arbeiderpartiet

Det kan virke som om han er høflig og blid nær sagt uansett. Men Heggelund røper at han kan bli både sint og sur. Det er ikke altså ikke alltid man får høre den lett gjenkjennelige latteren og se ansiktet sprekke opp i et av de bredere variantene man kan få til av et smil.

- Politisk blir jeg sur når jeg ser systemer som er åpenbart urettferdige, men som det tar altfor lang tid å få gjort noe med. Også blir jeg sur når noen sår tvil om andres politiske motiver, som når Arbeiderpartiet sier valget står mellom skattelette for de få eller velferd for alle. Det er ikke sånn at alle Høyres medlemmer, eller alle som stemmer på Høyre, vil gjøre noen veldig få mennesker mye rikere på bekostning av andre mennesker.

 1. Les også

  Stolleken på Stortinget

 2. Les også

  Se bildene fra valgnatten

 3. Les også

  Erna møter pressen klokken 10

 4. Les også

  Observatører fra tidligere Sovjet jakter på valg-juks

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Tajik og Heggelund har gått fra hverandre

 2. POLITIKK

  Han fronter angrep på Arbeiderpartiet, men diskuterer ikke politikk med ektefellen Tajik

 3. POLITIKK

  Han skvatt da han leste at han ble nevnt som en fremtidig leder i Høyre

 4. POLITIKK

  «Oslo har de beste resultatene i landet på de nasjonale prøvene, det har vi hatt i mange år»

 5. POLITIKK

  Hadia Tajik ny Ap-nestleder

 6. POLITIKK

  Høyre-topp vil stramme inn innvandringen og kutte mer i staten etter koronapandemien.